ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ποιον ειδικό σύμβουλο πρώην προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε ψάχνει η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης(OLAF)

Ποιον ειδικό σύμβουλο πρώην προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε ψάχνει η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης(OLAF)

Κλιμάκιο της OLAF βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και ελέγχει εξονυχιστικά όλα τα  Ευρωπαϊκά προγράμματα, που πήρε η ΚΕΔΕ(Όχι επί της σημερινής της διοίκησης άλλα προηγούμενης) και ουσιαστικά οι έρευνες στρέφονται προς συγκεκριμένο πρόσωπο που διαχειρίστηκε τα εν λόγω προγράμματα.

Ποια είναι η OLAF; 

Η OLAF είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), και  διερευνά περιπτώσεις απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Πριν λίγο καιρό στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης, στις Βρυξέλλες έφταναν οι πρώτες καταγγελίες για τα προγράμματα.

Οι «αδιάφθοροι» άρχισαν να ανοίγουν τους φακέλουςγια την υπόθεση και  να ψάχνουν ένα-ένα τα προγράμματα και τα ποσά που έχουν ξοδευτεί για αυτά.

 Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, η OLAF υποψιάστηκε από την αρχή ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». 

Επειδή έχουν εντοπίσει λαβράκια, όταν θα σκάσει η είδηση, προβλέπω να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, γιατί  ο συγκεκριμένος κύριος που ψάχνουν, ήταν το δεξί χέρι του τότε του προέδρου, αλλά ακόμα και σήμερα βρίσκεται στη θέση  του ειδικού συμβούλου του τότε προέδρου αλλά σε άλλο πόστο.

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα τα αποτελέσματα της θα παίξουν  καθοριστικό ρόλο στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του 2023.