ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εύα Καϊλή: Νέο όχι είπαν οι βελγικές αρχές στην αποφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Νέο όχι είπαν οι βελγικές αρχές στην αποφυλάκισή της

Έως τις 3 Απριλίου το Προδικαστικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης, με την Εύα Καϊλή να βρίσκεται προφυλακισμένη πάνω από τρεις μήνες.

Νέο "όχι" είπαν οι βελγικές αρχές στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των Βρυξελλών απέρριψε χθες το αίτημα της Ελληνίδας πολιτικού να αποφυλακιστεί.

Η υπεράσπισή της είχε ζητήσει την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου που είχε κρίνει ότι η ευρωβουλευτής πρέπει να παραμείνει για άλλους δύο μήνες στην φυλακή, αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό.

Έτσι, το αργότερο έως τις 3 Απριλίου το Προδικαστικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης, με την Εύα Καϊλή να βρίσκεται προφυλακισμένη πάνω από τρεις μήνες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ίδια ήταν η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και για τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα που επίσης κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς, Qatargate.

H υπεράσπιση του Ταραμπέλα είχε καταθέσει αίτημα απαλλαγής του ανακριτή Μισέλ Κλεζ από τον φάκελο "Qatargate", με το επιχείρημα ότι ο κ. Κλεζ είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του Βέλγου ευρωβουλευτή, κατά τη σύνταξη του εντάλματος σύλληψής του.

Ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε από την έρευνα και έτσι το αίτημα παραπέμφθηκε στο Εφετείο των Βρυξελλών, το οποίο εξέδωσε την τελική απόφασή του. "Ο Μισέλ Κλεζ παραμένει επικεφαλής αυτής της έρευνας", επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία στη βελγική εφημερίδα "Le Soir".

Πηγή:https://www.thetoc.gr/