ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ποιοι και γιατί διακινούν τα σενάρια παραίτησης του Θ. Μαρτίνου από τη Διοίκηση του Αγίου Όρους;

Ποιοι και γιατί διακινούν τα σενάρια παραίτησης του Θ. Μαρτίνου από τη Διοίκηση του Αγίου Όρους;

Είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο στην ζωή μας η φημολογία, η σπερμολογία και η λασπολογία. Η συνειδητή καλλιέργεια και διάδοση ανυπόστατων φημών εναντίον κάποιου ή γενικά η διακίνηση ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να κερδίσει κάποιος δεύτερος ή τρίτος, που ενδιαφέρεται για μία θέση ή ενδιαφέρονται άλλοι γιαυτόν!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν άνευ λόγου και αιτίας,φήμες περί παραίτησης και μάλιστα για λόγους υγείας, του Πολιτικού Διοικητή του Αγ. Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου , του πλέον πετυχημένου και αποδεκτού από όλους από συστάσεως του θεσμού του Διοικητή. Ωστόσο ουδέν αναληθέστερον τούτου. Σίγουρα επρόκειτο για ένα κείμενο ψευδές και άκομψο, αποκύημα της σθεναρής φαντασίας αυτών που διαδίδουν τέτοιου είδους μυθεύματα και ειδήσεις και οι οποίοι προφανώς στοχεύουν και φιλοδοξούν να καταλάβουν την θέση αυτή.
Ακούστηκε ότι οι… μνηστήρες της…Πηνελόπης είναι ο υφυπουργός ΠΡΟΠΟ(Προστασίας του Πολίτη) κ.Οικονόμου( ο οποίος είναι αλήθεια οτι έχει και διατηρεί άριστους δεσμούς με το Άγιο Όρος και μάλιστα με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπεδινός) αλλά και ο γνωστός Δικηγόρος κ.Κεχαγιόγλου-αν και δεν ξέρω αν όντως ενδιαφέρεται για ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.
Μάλιστα ο κ. Κεχαγιόγλου τυγχάνει άρχοντας Δικαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στενός φίλος του Αγίου Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, από τον οποίο προωθείται όπως λένε οι πληροφορίες για να καταλάβει επίζηλες θέσεις!
Όμως οι φήμες αυτές εκτός του ότι είναι άκομψες και αγενείς για την παρούσα διοίκηση, για τον κ. Μαρτίνο και τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου -έναν άνθρωπο που αναλώνεται με αυταπάρνηση για την ορθή λειτουργία της διοίκησης – αδικούν πρωτίστως αυτούς τους οποίους φέρουν τα σενάρια ως ενδιαφερόμενους να καταλάβουν τη θέση! Τους οδηγούν μοιραία σε συγκρίσεις με την παρούσα διοίκηση με την οποία δεν μπορεί να συγκριθεί κανείς!
Το γράψαμε και το επαναλαμβάνουνε ο κ. Μαρτίνος είναι καθ´όλα πετυχημένος! Είναι ο καλύτερος Διοικητής και το αποδέχονται όλοι αυτό! ! Οι Ιερές Μόνες θα τον ανακηρύξουν μεγάλο ευεργέτη! Θεράπευσε χρόνια προβλήματα, ελλείψεις και ασθένειες ετών και δημιούργησε ένα νέο ήθος προσφοράς στην Πολιτεία του Άθωνα! Ούτε οι Μονές δεν έχουν αυτό το πνεύμα γενναιοδωρίας και φιλανθρωπίας που δίδαξε ο κ. Μαρτίνος. Μαζί με τον εμπειρότατο Υποδιοικητή κ. Κασμίρογλου, με τον οποίο συνεργάστηκαν αγαστά, έχουν εργαστεί και έχουν προσφέρει πολλά στην Αγιορείτικη πολιτεία.
Και είναι όνειδος σε μια εποχή που δεν είπε ποτέ ο κ. Μαρτίνος ότι παραιτείται να διακινούνται σενάρια διαδοχολογίας! Είναι όχι μόνο άκομψο αλλά και ανιστόρητο να υπάρχει τέτοιου είδους σεναριολογία για μια θέση την οποία πρέπει να προσεγγίζει κανείς με σεβασμό και σοβαρότητα. Ποιον αλήθεια εξυπηρετούν;
Ο κ.Μαρτίνος έχει δηλώσει ευθαρσώς και εντίμως ότι πρώτα θα εκλεγεί η νέα, σταθερή Κυβέρνηση της Χώρας και μετά θα σκεφθεί αν θα αποχωρήσει από την θέση του Πολιτικού Διοικητή. Ουδέποτε ανακοίνωσε προβλήματα υγείας ή πρόθεση παραιτήσεως εική και ως έτυχε. Με το ήθος και την σοβαρότητα που τον διακρίνει, αν προτίθεται να παραιτηθεί, θα το κάνει την ώρα που εκείνος κρίνει, ως κατάλληλη θεσμικά και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο Αγιώνυμο Όρος.
Και κάτι ακόμη που καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι οι επίδοξοι διάδοχοι: αν ο κ. Μαρτίνος αποφασίσει να μείνει, θα μείνει γιατί είναι ο καλύτερος διοικητής και οι Αγιορείτες δεν θα αφήσουν κανέναν άλλον να καταλάβει τη θέση του! Ποιος να συγκριθεί μαζί του;
Ας πάψουν, λοιπόν, οι επίδοξοι μνηστήρες να δημιουργούν και να διαδίδουν σενάρια, διότι δεν βλάπτουν μόνο την όποια υποψηφιότητά τους, αλλά και αυτογελοιοποιούνται. Πρωτίστως όμως,κάνουν κακό στην Αγιορείτικη πολιτεία. Και δεν έχουν αυτό το δικαίωμα!

Πηγή fimotro.gr