ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ποια ονόματα ΔΕΝ ακούγονται για το νέο Υπουργικό: Εκτός Κώστας Καραμανλής, Θάνος Πλεύρης και Στέλιος Πέτσας

Ποια ονόματα ΔΕΝ ακούγονται για το νέο Υπουργικό: Εκτός Κώστας Καραμανλής, Θάνος Πλεύρης και Στέλιος Πέτσας

Από τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει για το νέο υπουργικό υπάρχουν ορισμένες απουσίες με σημασία.

Αν και απόλυτη βεβαιότητα δεν υπάρχει, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει για τα ονόματα θεωρούνται σχετικά έγκυρες και δεν αναμένονται πολλές εκπλήξεις.

Ετσι με δεδομένη την σύνθεση έτσι όπως διαφαίνεται του νέου σχήματος, προκύπτει ότι εκτός από ορισμένα νέα ονόματα και πολλές μετακινήσεις, υπάρχουν και ορισμένες τρανταχτές απουσίες. Όπως για παράδειγμα η απουσία από την ονοματολογία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που δεν φαίνεται να έχει θέση στο νέο σχήμα.

Ποια ονόματα ΔΕΝ ακούγονται για το νέο Υπουργικό: Εκτός Κώστας Καραμανλής, Θάνος Πλεύρης και Στέλιος Πέτσας

Και αυτό προφανώς λόγω της τραγωδίας των Τεμπών και της αυτονόητης πολιτικής ευθύνης που ανέλαβε, αλλά δεν παραιτήθηκε από βουλευτής ενώ έθεσε και πάλι υποψηφιότητα (και εξελέγη) προκαλώντας την οργή του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση και ίσως είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν θα μετέχει σε αυτήν, μέλος της οικογένειας Καραμανλή.

Εκπληξη αποτελεί και η απουσία από τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση και του ονόματος του Στέλιου Πέτσα, που στο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά το όνομά του συνδέθηκε με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα ΜΜΕ και δημιουργήθηκε ο όρος "λίστα Πέτσα". Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί έκτοτε την κυβέρνηση ότι μέσω κονδυλίων "υποτάσσει" τα Μέσα Ενημέρωσης στη γραμμή του Μαξίμου και ότι κάνει επιλεκτική χρηματοδότηση ώστε να ενισχύσει τα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς την κυβέρνηση.

Εκτός κυβέρνησης φαίνεται πως θα είναι ακόμα ο Θάνος Πλεύρης, που αν και έδωσε μάχη στο δύσκολο υπουργείο Υγείας και πέτυχε μεταξύ άλλων να περιορίσει το φαινόμενο των ραντζών, τίθεται εκτός της κυβέρνησης όπως επίσης και η αναπληρώτριά του, Μίνα Γκάγκα.

Οι πληροφορίες, μέχρι αυτή τη στιγμή, αναφέρουν ότι εκτός του νέου σχήματος θα βρεθεί και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά την προηγούμενη τετραετία, πιθανότατα με δική του βούληση, αφού είναι και μιας ορισμένης ηλικίας. Επίσης εκτός σχήματος φαίνεται πως είναι και ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, που στο προηγούμενο Υπουργικό ήταν υπουργός Ναυτιλίας αλλά δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα.

Στις εκπλήξεις είναι και η νέα θέση του Μάκη Βορίδη στο κυβερνητικό σχήμα, που αναλαμβάνει ειδικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου ως υπουργός Επικρατείας, χωρίς ακόμα να είναι σαφές αν αυτό συνιστά αναβάθμιση ή υποβάθμιση.

Τα ονόματα που "παίζουν" για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης με αναπληρωτή υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση.

Υπουργός Αμυνας θα είναι ο Νίκος Δένδιας και υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Νίκος Δένδιας

Η Νίκη Κεραμέως θα είναι υπουργός Εσωτερικών, με αναπληρωτή τον Θόδωρο Λιβάνιο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναλαμβάνει υπουργός Υγείας με αναπληρώτρια την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν και άλλες πληροφορίες τον θέλουν στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο ΠΡΟΠΟ βλέπουν τον Νότη Μηταράκη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας με υφυπουργό Αθλητισμού τον Γιάννη Οικονόμου. Το υφυπουργείο μετακομίζει από το Πολιτισμού στο Παιδείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάει στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου πάει στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αυτή είναι μια από τις εκπλήξεις του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο Νότης Μηταράκης αναλαμβάνει υπουργός Ναυτιλίας ή υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Θοδωρής Σκυλακάκης γίνεται υπουργός Περιβάλλοντος.

Η Σοφία Ζαχαράκη γίνεται υπουργός Οικογένειας και αυτό είναι ένα νέο υπουργείο που δημιουργείται.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη κάνει είσοδο στο υπουργικό και αναλαμβάνει υπουργός Τουρισμού.

Η Λίνα Μενδώνη παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γίνεται υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Κώστας Σκρέκας είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Βασίλης Κικίλιας τοποθετείται υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δημήτρης Καιρίδης ή ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι στο Μετανάστευσης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης ή η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα βρεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάκης Βορίδης, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος θα είναι υπουργοί Επικρατείας.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό και συντονιστής του κυβερνητικού έργου μαζί με τον Ακη Σκέρτσο.

Ο Παύλος Μαρινάκης θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/