ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Οταν ο κ. Στίγκας τιμάει τον αντιναζιστικό αγώνα  στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, κάποιοι «κτίζουν» με σαθρά και αίολα επιχειρήματα την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών»

Οταν ο κ. Στίγκας τιμάει τον αντιναζιστικό αγώνα στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, κάποιοι «κτίζουν» με σαθρά και αίολα επιχειρήματα την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών»

Η άνοδος της επιρροής του έγκλειστου, Ηλία Κασιδιάρη, και η αυξανόμενη επιβολή των  ιδεών στις τάξεις των πιστών «στρατιωτών» του, έχει προκαλέσει ένα ιδεολογικό ρήγμα στο κόμμα των «Σπαρτιατών».

Στις εξαρθρωτικές συνθήκες της πολιτικής κρίσης των τελευταίων ετών, ο  λόγος των πειθήνιων οργάνων του Ηλία Κασιδιάρη, γνωστοί ως «Έλληνες», «Ελεύθεροι Αθηναίοι», πατάει με το ένα πόδι στις στέρεα εγκαθιδρυμένες ρητορείες ενός δημοσίου λόγου ο οποίος κυοφορούσε από καιρό σχήματα λόγου τα οποία είναι τουλάχιστον συμβατά με τις βασικές ιδεολογικές θέσεις του νεοναζισμού και ταυτόχρονα με το άλλο πόδι βρίσκεται πάνω σε ένα ευπροσάρμοστο και επιλεκτικό πολιτικό σχέδιο που εύκολα οικειοποιείται έννοιες οι οποίες για καιρό ανήκαν σε αντίπαλα πολιτικά σχέδια.

Η ισχύς της  ταυτότητας τους πλέον δεν κρύβεται, αφού τα «τρολ»  στο διαδίκτυο ανοίγουν πλέον ευθύτατο πόλεμο στον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα όταν δημοσίως οι «Σπαρτιάτες» καταδικάζουν τον φασισμό, τους νεοναζί χούλιγκαν και όταν ο ίδιος τιμάει τον αντιναζιστικό αγώνα όπως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο.

Είναι τα ίδια άθλια, ρατσιστικά, σεξιστικά και συχνά βέβηλα άτομα τα οποία στήνουν δεκάδες fake προφίλ στα social media και καθυβρίζουν από το πρωί έως το βράδυ τον Βασίλη Στίγκα με αγοραίες εκφράσεις. Ανάμεσά τους ένας… υπαρχηγός που έχει ως «γούστο» να φωτογραφίζει το γεννητικό του όργανο και να… μοιράζει εικόνες του… μορίου του σε ανυποψίαστες χρήστριες γνωστών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης!!!

Από την άλλη, έχουν αποκτήσει παρουσία στο Διαδίκτυο διαθέτοντας, μέσω φίλα προσκείμενων μέσων, το δωρεάν βήμα να «κτίζουν» με σαθρά και αίολα επιχειρήματα την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα.

Δεν μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε πως χιλιάδες κόσμου που ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες» ανήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο νεοναζιστικό χώρο, αλλά παραμένει εντυπωσιακό το πόσο εύκολα εκφράζεται εύγλωττα και με εντυπωσιακό τρόπο ο πολεμικός χαρακτήρας τους κατά του Βασίλη Στίγκα στα στημένα βίντεο σε κανάλια του YouTube από τα ορκισμένα φερέφωνά τους στα οποία έχουν… τάξει θέσεις στο Δήμο Αθηναίων και αργομισθίες στο πλευρό των ανταρτών βουλευτών των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

Πλαστά προφίλ στα social media διαδίδουν στόμα σε στόμα τις ίδιες ύβρεις όπως «πιόνι», «πουλημένε», «προδότη» κ.ά. μέχρι να γίνουν μια ενιαία κραυγή, συνθήματα για να δημιουργήσουν κλίμα εκβιασμού  στον πρόεδρο των «Σπαρτιατών».

Υποκινούμενοι από το δίκτυο οικονομικών συμφερόντων, πολιτικών επιδιώξεων, μηνιαίων καταβολών -μέχρι και ύψους 2.000 ευρώ- στο «μαύρο ταμείο»  από τους βουλευτικούς μισθούς των «ανταρτών», και ατομικών στρατηγικών επιβίωσης, διαπλέκεται το σαθρό τους οικοδόμημα για να καλλιεργηθεί το έδαφος πάνω στο οποίο ο νεοναζισμός θα επεκτείνει την επιρροή του.

Τώρα από το… Δομοκό συντάσσουν μέχρι και «αυθόρμητες» επιστολές των… υποψηφίων βουλευτών για να τραμπουκίσουν το δημοκρατικό φρόνημα του Βασίλη Στίγκα!!!

Όσο οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι δημοκρατικοί θεσμοί επιτρέπουν την ανενόχλητη εκτέλεση και την ατιμωρησία παρόμοιων πράξεων, υποσκάπτουν την ίδια την ισχύ της δημοκρατίας αλλά και την πίστη σε αυτή.

Σήμερα, που η παραπάνω πρόκληση τους και η αήθης επίθεση κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών» δεν είναι θεωρητική, αλλά οι προκλήσεις τους και οι εκβιασμοί τους πληθαίνουν καθημερινά, οι δημοκρατικές δυνάμεις της Βουλής οφείλουν χωρίς δεύτερη σκέψη να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Πρέπει επίσης να απαιτήσουν τη δίωξη και τιμωρία όσων δε σέβονται τις αρχές και τους θεσμούς της.