ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νικήτας Κακλαμάνης: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα και ξέρουμε για ποιόν κτυπά
Featured

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα και ξέρουμε για ποιόν κτυπά

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής Α’ Ἀθηνῶν τῆς Ν.Δ Νικήτας Κακλαμάνης, με άρθρο του στην Εστία της Κυριακής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας, πως η ήττα δεν είναι ένα απλό “καμπανάκι” είναι μια μεγάλη “καμπάνα” και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει.

«Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης».

«Ἡ λαϊκή Δεξιά ἔχει παραγκωνιστεῖ».

«Ἡ σημερινή ΝΔ δέν ἱδρώνει γιά τήν λέξη «πατριωτισμός», την στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ καί ΠΑΣΟΚ τὴν ἐντάσσουν στο λεξιλόγιό τους».

«Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό».

Στην αρχή δε του άρθρου, πέραν της «Εθνικής μας Μοναξιάς» του Δημήτρη Μητροπάνου τονίζει πως η πολιτική δεν είναι σόου μπιζ επικαλούμενος ένα στόχο του Γιάννη Μηλιώκα: Όπως αναφέρει η πολιτική δεν είναι λάιφ στάιλ, δεν είναι φούμαρα, δεν είναι «τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα».

«Τώρα- όχι αύριο- είναι η ώρα για άμεση δράση. Είναι η ώρα για επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς. Είναι η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής για την ζωή και την κοινωνία», αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Και συνεχίζει:

«Την ώρα που παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (που άλλοτε έβγαζαν φλύκταινες με τον όρο “πατρίδα”) τολμούν και εντάσσουν τώρα τον όρο “πατριωτισμός” στο αφήγημά τους, η ΝΔ δεν φαίνεται να ιδρώνει.

Με “λεξιλόγιο πολύ ελληνικό”, λοιπόν, πιστεύω πως είναι ώρα να επιστρέψουμε στις πατριωτικές μας ρίζες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα. Με μια εξωτερική πολιτική χωρίς εκπτώσεις, που θα απαντά καταλλήλως σε συστηματικές προκλήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων»,