ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αναγκαία η παραίτηση των Σμυρλή   Μπάφα μετά την ήττα Μπρατάκου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων
Featured

Αναγκαία η παραίτηση των Σμυρλή Μπάφα μετά την ήττα Μπρατάκου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Από αποτυχία σε αποτυχία οδηγούν την Νέα  Δημοκρατία στα επιμελητήρια  ο Γιάννης  Σμυρλής(γενικός διευθυντής του κόμματος) και ο Άκης Μπάφας(γραμματέας παραγωγικών τομέων).

Μετά την πανωλεθρία τους που δεν μπορέσαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας, οδήγησαν και τον εκλεκτό του Μαξίμου για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κ. Γιάννη Μπρατάκο, σε μεγάλη ήττα. 

Στη ψηφοφορία ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, έλαβε 69 ψήφους και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος έλαβε 49 ψήφους και καταλαμβάνει τη θέση του ε’ αντιπροέδρου.

Τελικά οι Σμυρλής-Μπάφας, απέδειξαν για άλλη μία φορά την πολιτική τους ανικανότητα να χειριστούν σοβαρά θέματα και οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία ακόμα μια φορά στην ήττα.

Έπρεπε ήδη να έχουν υποβάλει και οι δύο τις παραιτήσεις τους. 

Σε δήλωσή του ο κ. Βουτσινάς αναφέρει: «Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ ολοκληρώνει την ανάδειξη της ηγεσίας όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπροσώπων του επιχειρηματικού και επιμελητηριακού κόσμου της χώρας για την περίοδο 2025 – 2029.Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε ένα περιβάλλον σύνεσης και υπευθυνότητας και για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους. Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ είναι εξαιρετικά τιμητική. Επαληθεύει την κοινή θέληση και απόφαση για μια ισχυρή και ακηδεμόνευτη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό.

Επιβεβαιώνει την απόφαση της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας να καταστήσουμε τον επιμελητηριακό θεσμό, χωρίς αναστολές και βαρίδια, παράγοντα κύρους και δύναμης στο πλαίσιο μιας χρηστής και καλής διακυβέρνησης της χώρας. Ιδιαίτερα σήμερα, σε ένα ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επιδιώκουμε ο επιμελητηριακός θεσμός να ανακτήσει το κύρος του και να συμβάλει σε ένα εθνικό σχέδιο ενίσχυσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Είμαστε αποφασισμένοι να συμμετέχουμε στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, για μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στον τομέα της επιχειρηματικότητας, με στόχο αφενός την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου την κοινωνική συνοχή. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και δεσμεύομαι να εργαστώ με σύνεση και γενναιότητα για το κοινό καλό» δήλωσε ο νεοκλεγείς πρόεδρος της ΚΕΕΕ».