ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Παραιτήθηκε ο Μάκης Βορίδης
Featured

Παραιτήθηκε ο Μάκης Βορίδης

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει δεκτή την παραίτησή του. 

Ο κ. Βορίδης τονίζει στην ανακοινωσή του:  «Η ιδιότητα του υπόπτου δεν συνάδει με την ιδιότητα του υπουργού»

Η επιστολή του κ. Βορίδη:

Την 19-6-2025, μόλις ανακοινώθηκε η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας περί «ΟΠΕΚΕΠΕ» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και χωρίς να έχω δει το περιεχόμενό της, δήλωσα ότι ουδέν επιλήψιμο έχω πράξει. Χθες διαβάστηκε η δικογραφία στην Βουλή και έλαβα γνώση της δικογραφίας. Επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη γνώριζα, ότι ουδέν σχετικό στοιχείο υφίσταται στη συγκεκριμένη δικογραφία που να μαρτυρά περί τελέσεως αξιόποινης πράξης από εμένα.

Ωστόσο, χθες το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι, κατά την κρίση του, η δικογραφία περιέχει ενδείξεις τελέσεως ποινικών αδικημάτων από εμένα και προτίθεται να υποβάλλει σχετικό αίτημα σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, κάτι που με καθιστά ύποπτο τελέσεως αξιοποίνου πράξεως.

Μετά ταύτα, και επειδή η ιδιότητα του υπόπτου τελέσεως αξιοποίνου πράξεως δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της Κυβερνήσεως και προκειμένου να αφοσιωθώ στο μείζον για εμένα που είναι η υπεράσπιση της αθωότητός μου ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς και της τιμής και της υπολήψεώς μου, υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου από το αξίωμα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

paraitisi voridis