ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γιατί ξαναβγήκαν τα ράντζα στο Αττικόν: Αρνούνται να μεταφερθούν στη συνεργαζόμενη ιδιωτική κλινική οι ασθενείς

Γιατί ξαναβγήκαν τα ράντζα στο Αττικόν: Αρνούνται να μεταφερθούν στη συνεργαζόμενη ιδιωτική κλινική οι ασθενείς

Τα ράντζα φαίνεται πως έχουν επιστρέψει στα νοσοκομεία. Γέμισαν οι διάδρομοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν" με τους ασθενείς να περιμένουν για ώρες να εξεταστούν

Μοιρασμένη είναι η εικόνα στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, που συνεχίζονται να δέχονται μεγάλο όγκο επειγόντων περιστατικών στις εφημερίες τους, ειδικά όσο επιμένει το κύμα εποχικών ιώσεων.

Χαρακτηριστικά, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο δέχεται βοήθεια από το γειτονικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ (στην τελευταία εφημερία διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ 40 βαριά περιστατικά και έγιναν 20 εισαγωγές), στις τέσσερις τελευταίες εφημερίες του δεν έχει εμφανίσει ράντζα.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, στο οποίο παρά τις αποφάσεις για συνεφημέρευση, τα ράντζα εμφανίστηκαν και πάλι στους διαδρόμους.

Στην εφημερία της Τρίτης προσήλθαν για εξέταση 780 ασθενείς και έγιναν 175 εισαγωγές.

Την Τετάρτη το πρωί όμως σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ήταν ανεπτυγμένα 65 ράντζα και 18 ασθενείς νοσηλεύονταν στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται πως έχει αποφασιστεί το νοσοκομείο Αττικόν να συνδράμει ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Το Αττικόν μόλις πριν λίγες εβδομάδες μετρούσε μετά από κάθε εφημερία 110 ράντζα και σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι έλεγαν πως το νοσοκομείο έχει πλημμυρίσει από ασθενείς, με το προσωπικό να είναι μειωμένο. Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν ασθενείς που δεν θέλουν να μεταφερθούν στην ιδιωτική κλινική, υπό το φόβο εξτρά χρεώσεων.

Όπως είχε επισημάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα ράντζα αποτελούν ένα διαχρονικό θέμα, όμως κατά τη συγκεκριμένη περίοδο αφορούν τα παθολογικά περιστατικά, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και όχι τόσο στα χειρουργικά.

Ανέφερε επίσης πως το σχέδιο για τη βοήθεια του δημόσιου συστήματος υγείας από τον ιδιωτικό αφορά σε μια "γνήσια" ΣΔΙΤ με την έννοια ότι έρχονται και ιδιωτικές δομές που επικουρούν χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του ασθενούς, καθώς ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει την ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αριστοτέλους για να φύγουν τα ράντζα, το "Λαϊκό" θα δεχθεί
βοήθεια από το "Παμμακάριστος", ενώ συνεφημέρευση θα γίνει και στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".

Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και στης Περιφέρειας, συνεχίζουν να δέχονται μεγάλη πίεση, λόγω των εισαγωγών από τις εποχικές ιώσεις και πνευμονίες, αλλά και τις εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού, τόσο σε απλές κλίνες, όσο και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως προβλέπουν οι ειδικοί, πρόκειται για πίεση που αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας που μεταφέρει τις δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, ευνοεί τη μετάδοση των αναπνευστικών λοιμώξεων. Καλύτερη είναι η εικόνα που εμφανίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία, καθώς φαίνεται πως υποχωρούν τα περιστατικά ιώσεων στα παιδιά, που ήταν σε έξαρση τις ημέρες των Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr/