ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Σε έξαρση τα κρούσματα, πότε εμβολιάζονται τα παιδιά

Άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Σε έξαρση τα κρούσματα, πότε εμβολιάζονται τα παιδιά

Άνοιξε χθες, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνώσεων λόγω της Covid-19.

Άνοιξε χθες, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊούενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνώσεων λόγω της Covid-19.

Ο εμβολιασμός γίνεται 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή τη νόσηση. Το νεότερο είναι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει λάβει τον βασικό εμβολιασμό. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις επικαιροποιημένου εμβολίου, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντα ιατρού (3 μήνες επίσης μετά τον τελευταίο εμβολιασμό)

Τι περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο

Το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν περιλαμβάνει τον αρχικό ιό, ο οποίος πλέον δεν ανιχνεύεται και περιλαμβάνει την παραλλαγή XBB1.5, που ανιχνεύεται σε υψηλά ποσοστά.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό αλλά για ευάλωτες ομάδες, ωστόσο όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο δωρεάν, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις πληθυσμιακές ομάδες που συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πότε εμβολιάζονται τα παιδιά

Στις 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός για ηλικίες από 12 ετών και άνω. Ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει 23 Οκτωβρίου. Στις ομάδες που συστήνεται ο εμβολιασμός θα αποσταλεί sms, ενώ θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα κατ' οίκον για όσους έχουν ανάγκη.

Προτεραιότητα εμβολιασμού θα έχουν:

-Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
-Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας.
-Έγκυες.
-Άτομα με αυξημένη έκθεση στον SARS-CoV-2, όπως οι υγειονομικοί.
-Εάν είναι ικανοποιητική η εμβολιαστική κάλυψη υπολογίζεται ότι η μείωση των νοσηλειών θα φτάσει στο 30%.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/