ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημέρωση από το Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου για τα έργα της Αποχέτευσης και τα συνοδά έργα

Ενημέρωση από το Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου για τα έργα της Αποχέτευσης και τα συνοδά έργα

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή

"Με αφορμή την προσωρινή διακοπή των εργασιών για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης με αποτέλεσμα και τη συνακόλουθη καθυστέρηση στην υλοποίηση σειράς συνοδών έργων, όπως η πλήρης ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις ίδιες περιοχές που παρατηρείται  το πρόβλημα, διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με αίσθημα ευθύνης και για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Α. Η διακοπή των έργων σε συγκεκριμένες περιοχές , όπως για παράδειγμα στο κέντρο της πόλης ή στον οικισμό του Ν.Βουτζά, είναι απολύτως πρόσκαιρη και αφορά στη χρήση, αποκλειστικά από τις ανάδοχες εταιρείες του έργου, πρόβλεψης πρόσφατης διάταξης νόμου για 6μηνη παράταση στη σύμβαση άρα και στις εκτελούμενες εργασίες που έχουν αναλάβει, λόγω γεωπολιτικών συνθηκών. Για το λόγο αυτό οι συμπολίτες μας διαπιστώνουν ότι οι εργασίες σε άλλες περιοχές του Δήμου μας από άλλες εταιρείες αναδόχους του ίδιου έργου που επέλεξαν να μην κανουν χρήση του δικαιώματος αυτού, προχωρούν κανονικά. Το δικαίωμα χρήσης της συγκεκριμένης παράτασης εκπνέει τον Απρίλιο του 2023 και το έργο θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωσή του στα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα.

Β. Αποτέλεσμα της χρήσης του δικαιώματος από τις συγκεκριμένες εταιρείες του δικαιώματος 6μηνης παράτασης είναι και η καθυστέρηση μιας σειράς συνοδών έργων που ο Δήμος έχει προγραμματίσει.

Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου πιστή στην αρχή της δημιουργίας ολοκληρωμένων υποδομών και όχι έργων βιτρίνας , ήρθε σε συνεννόηση με τις ανάδοχες εταιρείες ώστε διαφορετικά έργα στις ίδιες περιοχές να γίνουν ολοκληρωμένα. Αυτό σημαίνει πρώτα οι υποδομές αποχέτευσης και άλλων ΥΚΩ, ολοκλήρωση του έργου και μετά ασφαλτόστρωση για την ολοκληρωτική και λειτουργική παράδοση του έργου. Θεωρήσαμε και θεωρούμε αδιανόητο έναντι των πολιτών να προχωρήσουμε τα απαραίτητα και αναγκαία έργα οδοποιίας και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές για τα οποία έχει υπογραφεί άλλωστε προγραμματική σύμβαση 14,8 εκ ευρώ να προηγηθούν , χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της αποχέτευσης και να «παραδώσουμε» υποδομές που θα σκάβονται, θα κλείνουν και θα ξανασκάβονται , καταστρέφοντας εν τη πράγμασι τις υποδομές που όλοι μας επιθυμούμε.

Επιμένουμε απολύτως στο σεβασμό του πολίτη, των χρημάτων των φορολογουμένων αλλά και των ολοκληρωμένων υποδομών και όχι των έργων βιτρίνας. Κατανοούμε απολύτως την αγωνία, την ανησυχία και τη θέληση των συμπολιτών μας για την ολοκλήρωση των έργων. Είναι και η δική μας απόλυτη προτεραιότητα.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την καθυστέρηση που δεν είναι ευθύνη του Δήμου, αλλά των αναδόχων, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μας απαιτούμε τα έργα υποδομής ολοκληρωμένα , πλήρη και λειτουργικά για εμάς και τα παιδιά μας.

Έτσι και θα γίνει. Για την πόλη που μας αξίζει."