Η ατάκα της ημέρας

  • Τι ετοιμάζει ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, κύριος Δημήτρης Μάρκου, για την Αρτέμιδα; Ένα έργο 100 εκατομμυρίων που θα αλλάξει όλη την όψη της Αρτέμιδας και θα δημιουργήσει τεράστια οφέλη στους επαγγελματίες αλλά και στους δημότες. Σε λίγες ημέρες οι ανακοινώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ατάκα της ημέρας

  • Τι ετοιμάζει ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, κύριος Δημήτρης Μάρκου, για την Αρτέμιδα; Ένα έργο 100 εκατομμυρίων που θα αλλάξει όλη την όψη της Αρτέμιδας και θα δημιουργήσει τεράστια οφέλη στους επαγγελματίες αλλά και στους δημότες. Σε λίγες ημέρες οι ανακοινώσεις.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα "χτυπήσουν" σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πότε υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα "χτυπήσουν" σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πότε υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

Η κακοκαιρία AGNETA επηρεάζει τη χώρας μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως σήμερα Τρίτη - Πρόγνωση του καιρού.

To Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα 02-11-2026, επικαιροποιείται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο δελτίο.

Η κακοκαιρία που έλαβε από την Ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία το όνομα AGNETA επηρεάζει τη χώρας μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως σήμερα Τρίτη (03-11-2026) το απόγευμα κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τρίτη (03-11-2026):

α. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου και της Σαμοθράκης), καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος και Λέσβος) έως το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).

β. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, έως το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

γ. Στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα έως το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

Η τελευταία ημέρα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η τελευταία και πιο επικίνδυνη ημέρα της κακοκαιρίας "Agneta" είναι η σημερινή,με ισχυρές καταιγίδες, μεγάλα ύψη βροχής, χαλαζοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα να επηρεάζουν αρκετές περιοχές της χώρας. Η δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και το ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των φαινομένων, με τις τοπικές βροχοπτώσεις να ξεπερνούν ακόμη και τα 100 χιλιοστά.

 

καταιγιδα

 

Την ανάγκη αυξημένης προσοχής υπογράμμισε η μετεωρολόγος του ΕΡΤnews, Όλγα Παπαβγούλη, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις περιοχές που θα δεχθούν νέα κύματα καταιγίδων έχουν ήδη επιβαρυνθεί από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις. Τα εδάφη είναι κορεσμένα, ενώ έχουν καταγραφεί πλημμυρικά φαινόμενα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο νέων προβλημάτων ακόμη και από σύντομες, αλλά έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως εξήγησε, η κακοκαιρία οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίστηκε στην περιοχή της Ιταλίας, συνοδευόμενο από μέτωπο κακοκαιρίας, το οποίο σήμερα θα διασχίσει τη χώρα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια.

 
powered by social2s