ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το απάνθρωπο ελληνικό κράτος και το κουρέλιασμα του δημοσίου συμφέροντος

Φωτιά στο Μάτι: Τελικά το κράτος δεν υπερασπίζεται ποτέ το δημόσιο συμφέρον αλλά την ίδια την απάνθρωπη κρατική του οντότητα.

Αυτό είναι το θλιβερό συμπέρασμα που προκύπτει από την έφεση που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που πριν λίγους μήνες δικαίωσε τους πρώτους συγγενείς θυμάτων από τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Σκόπιμα λοιπόν το κράτος διαστρεβλώνει την έννοια του δημοσίου συμφέροντος (της κοινωνίας δηλαδή) με την έννοια της

Τα Σκόπια δεν τηρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών εδώ και…1.440 ημέρες

Συμφωνία των Πρεσπών τέσσερα χρόνια μετά: Ειδικοί αναλύουν στο Newsbomb.gr τα λάθη και τις «εκχωρήσεις». Θράσος Ευτυχίδης, Αθανάσιος Δρούγος και Κώστας Μαρδάς ξετυλίγουν το κουβάρι της συμφωνίας

Τα «μαργαριτάρια» της ομιλίας Μπουρνούς στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND , σε μια συζήτηση, με θέμα "Εφαρμοσμένες λύσεις έξυπνων πόλεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών Δήμων" συμμετείχαν οι  παρακάτω :

  • Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
  • Νικόλαος Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Καλλιθέας
  • Πλάτων Βελόνιας, Business Development & Innovation Manager Unisystems
  • Γιάννης Μιχαλέας,  General Manager NousPratiT και
  • Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Για τα όσα είπαν οι υπόλοιποι, πλην Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη καθώς δεν ζούμε ούτε στη Καλλιθέα , ούτε και στο Ηράκλειο, αλλά γι΄αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχός μας , μπορούμε να πούμε πολλά.

Ας ξεκινήσουμε με την εισαγωγή που έκανε ο Δήμαρχος, ο οποίος κάπου μπερδεύτηκε όταν ανέφερε «O Δήμος είναι το πρώτο ανάχωμα που βρίσκει ο πολίτης όταν ζητάει λειτουργικές υπηρεσίες».

«Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου - όπως αποδείχθηκε – ήταν ο πιο κατάλληλος για να καταδείξει, ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να γίνει λειτουργικός για τους δημότες.

Όσο για το «ανάχωμα» που ανέφερε ο Δήμαρχος, το μόνο ανάχωμα που εμποδίζει την μετάβαση του Δήμου στη ψηφιακή εποχή είναι η παρουσία του κ. Μπουρνούς στη καρέκλα του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος, μας παρουσίασε μια πόλη που μόνο στον ύπνο του υπάρχει.

Αν άκουγε κάποιος, ποιες εφαρμοσμένες λύσεις βασισμένες στο ψηφιακό μετασχηματισμό διαθέτει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, θα νόμιζε ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι πλέον η καλύτερη πόλη του κόσμου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο δήμος διαθέτει σύστημα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), με μια κάμερα που διαβάζει ότι συμβαίνει στη πόλη και το στέλνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα. Δηλαδή το σύστημα στέλνει πληροφορίες για λακκούβες στους δρόμους, γεμάτους κάδους, πεταμένα ογκώδη αντικείμενα κλπ. Και μάλιστα σε αυτό το σύστημα έχουν και μερική πρόσβαση και οι δημότες.

Που τα είδε όλα αυτά ο Δήμαρχος;;;

Μας ξεπερνάει το «πολιτικό» θράσος του κ. Μπουρνούς.

Το να επαίρεται ένας Δήμαρχος και να παρουσιάζει ως έργο του, την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο του από τις εταιρείες παρόχους κινητής τηλεφωνίας, αυτό μας ξεπερνάει...

Μια άδεια έδωσε... ο Δήμος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να περάσουν τις οπτικές ίνες στο οδόστρωμα.

Να έχετε όλοι λοιπόν υπόψη σας, ότι η υπογραφή που έβαλε ο Δήμαρχος για να περάσουν οι οπτικές ίνες, θεωρείται έργο για τον κ. Μπουρνούς. 

Αυτά λοιπόν από την έκθεση BEYOND...

Και δεν καταλαβαίνουμε ποιο ήταν το όφελος για του δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου που πλήρωσαν και 600€ για την αεροπορική μετάβαση και διανυκτέρευση του Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη.

Μάλλον ο κ. Μπουρνούς πήγε στη Θεσσαλονίκη για προσωπική του προβολή, λέγοντας αυτά που ήθελε να πει χωρίς να υπάρχει αντίλογος...!!!

 

 

Ένωση Εστιατορίων Αττικής: Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα - Χρειαζόμαστε στήριξη

 

«Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε στήριξη κάτι που γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα, παρότι πολλές επιχειρήσεις τηρούν στο απόλυτο το Υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid. Η στοχοποίηση του κλάδου, που ως αποτέλεσμα θα έχει την απόλυτη οικονομική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει».

Αυτό σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί στις περιοχές με επιδημιολογικό επίπεδο 3.

Η ένωση υπενθυμίζει τα μέτρα τα οποία είναι τα ακόλουθα:

- Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί. (Εξαιρούνται οι έχοντας εργασία και τα έκτακτα περιστατικά)

- Συνεχίζεται ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από τις 2:00‬ τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί.

- Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.

- Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται ότι η εστίαση, για ακόμα μια φορά θα πληρώσει οικονομικά τη δύσκολη αυτή κατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: protothema.gr