ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κα. Άννη Κατσούλη είναι η πρώτη Κοινωνική Λειτουργός των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα με μία πολύ σημαντική και συνεχή παρουσία 45 ετών - Συνέντευξη

Παιδικά Χωριά SOS - Οι άνθρωποί μας, η ψυχή μας

Τι ήταν αυτό που σε προσέλκυσε το 1977 στα Παιδικά Χωριά SOS, έναν φορέα παιδικής προστασίας που τότε ξεκινούσε τη λειτουργία του στην Ελλάδα;

Στα Παιδικά Χωριά SOS βρέθηκα εντελώς τυχαία κατόπιν πρότασης της κυρίας Μοίρας Μαυροπούλου, από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, για να βοηθήσω εθελοντικά στην προετοιμασία του Θεμελίου Λίθου του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη. Η πρωτοτυπία της ιδέας του Χωριού με συγκίνησε και με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή. Να ξεφύγει δηλαδή από την κλασσική μορφή παιδικής προστασίας και να περάσει στη μικρή οικογενειακή μονάδα με την καθημερινότητα που έχει ανάγκη κάθε παιδί, δίπλα σε ανθρώπους που το αγαπούν και το νοιάζονται. Και βεβαίως, καταλυτικής σημασίας ήταν η μαγευτική προσωπικότητα της κυρίας Κλώντιας Κατσαρά, που έφερε την ιδέα στην Ελλάδα, που το πίστευε τόσο, μετέδιδε τη θέληση και τον ενθουσιασμό της σε όλους μας. Μας ενέπνεε, ξεπερνώντας μία – μία τις δυσκολίες της ελληνικής πραγματικότητας.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε ως ομάδα στα πρώτα βήματα του οργανισμού;

Η ιδέα μάς συγκινούσε όλους εξ αρχής. Το να δημιουργήσεις μια οικογένεια σε παιδιά που τη στερούνται, να μη χωρίζουν τα αδέλφια και να μεγαλώνουν μαζί, με τη συνεχή παρουσία μητρικού υποκατάστατου, φάνταζε ιδεώδες. Οι δυσκολίες πολλές: να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιδέα, να  βρεθεί ο χώρος, να  πεισθεί και να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για  την έκδοση των αδειών, να αναζητήσουμε τις κατάλληλες Μητέρες SOS και βεβαίως να βρεθούν οικονομικοί πόροι για την ανέγερση του Παιδικού Χωριού SOS και να εξασφαλισθούν εκείνες οι δωρεές, που θα επέτρεπαν στη συνέχεια τη λειτουργία του. Κάτι που θα έλεγα ότι ισχύει και σήμερα και είναι πάντα συνεχής ο αγώνας και η αγωνία  για την αναζήτησή τους.

Ως Κοινωνική Λειτουργός στα Παιδικά Χωριά SOS  ήσουν σε συνεχή επαφή με τα παιδιά. Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι ανάγκες ενός παιδιού που για το δικό του όφελος απομακρύνεται από τους βιολογικούς γονείς του και μεγαλώνει σε ένα άλλο πλαίσιο;

Θα πρέπει να δεχθούμε ως αξίωμα ότι τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει το φυσικό οικογενειακό περιβάλλον. Το παιδί έχει ανάγκη τους γονείς του για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Δεν πρέπει να το ξεχνούμε. Για να τοποθετηθεί σε μια δομή, θα πρέπει να υπάρχει ένας εξαιρετικά σοβαρός λόγος. Και πρέπει να το πείσουμε ότι είμαστε δίπλα του, ότι καταλαβαίνουμε τα συναισθήματά του, το σεβόμαστε και είμαστε εδώ για να το βοηθήσουμε. Πέρα από τη διασφάλιση ενός σταθερού οικογενειακού πλαισίου, έχει ανάγκη από ειλικρίνεια και σεβασμό. Απαιτείται χρόνος, ανεξάντλητη υπομονή και κατανόηση, για να πιστέψει ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για εκείνο, ότι το αγαπάμε γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που δεν είναι.

Τι είναι αυτό που κρατάς μέσα σου κλείνοντας έναν κύκλο 45 χρόνων στα Παιδικά Χωριά SOS;

Πρώτα απ’ όλα τον πόνο και τη δυσκολία που βίωναν τα παιδιά, απομακρυνόμενα από το περιβάλλον τους, μπροστά στο άγνωστο. Υπάρχει ένας ξεριζωμός εδώ. Την ικανοποίηση ταυτόχρονα για τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και εξέλιξής τους και τη χαρά να τα βλέπεις να προοδεύουν, να προχωρούν στη ζωή τους και να δημιουργούν τη δική τους οικογένεια. Τη λύπη, όταν δεν τα καταφέρνουν. Θαυμασμό για τις γυναίκες εκείνες που, μέσα από τον ρόλο της Μητέρας SOS, βίωσαν κοινωνικά τη μητρότητα και αγκάλιασαν τα παιδιά τους και τις δυσκολίες τους. Απέραντη ευγνωμοσύνη στους δωρητές μας, που μας εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους για να δημιουργηθούν όλες οι δομές που λειτουργούμε σήμερα, σ’ όλη τη χώρα. Την εκτίμηση, αγάπη και υποστήριξη που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια στη συνεργασία με τους συναδέλφους για την επίτευξη του κοινού σκοπού, και την αίσθηση του ανήκειν στη μεγάλη οικογένεια  των Παιδικών Χωριών SOS, που με εμπιστεύθηκε και μου επέτρεψε τη γνωριμία με τόσους σημαντικούς ανθρώπους, αρχής γενομένης από τον Dr. Hermann Gmeiner.

ΠΗΓΗ: https://sos-villages.gr/

Θα δώσει το «παρόν» στο ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης» στον Β2' Δυτικό Τομέα Αθηνών ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Σπίνος - Μια συνέντευξη που τα ξεκαθαρίζει όλα!

Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες σε site και γνωστές παραπολιτικές στήλες την συγκρότηση των ψηφοδελτίων της που ετοιμάζει η «Ελληνική Λύση».

Ανάμεσα στα ονόματα είδαμε και τον γνωστό δημοσιογράφο Σπίνο Άρη όπου σύμφωνα με πληροφορίες των δημοσιευμάτων αυτών είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Β2’ του Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Ομολογουμένως πρόκειται για μια «δυνατή» επιλογή του Κυριάκου Βελόπουλου που θα δυναμώσει τα μέγιστα την εκλογική μάχη που θα δώσει το κόμμα του στην περιφέρεια αυτή.

Αποφασίσαμε να συναντήσουμε τον καλό συνάδελφο και να τον ρωτήσουμε λίγα πράγματα για την υποψηφιότητα του.

Ερώτηση: Τελικά υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα όπως διαβάσαμε;

Απάντηση: Όπως γνωρίζεται οι επίσημες υποψηφιότητες από την «Ελληνική Λύση» δεν έχουν ανακοινωθεί. Η πρόθεση μου είναι να είμαι υποψήφιος στο Β2’ Δυτικό Τομέα Αθηνών. Το έχω ζητήσει από την επιτροπή επιλογής υποψηφιοτήτων και πιστεύω ότι με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για όλους τους υποψήφιους θα με δείτε σε αυτήν την ανακοίνωση.

Ερώτηση: Γιατί στον Δυτικό Τομέα και γιατί με την «Ελληνική Λύση» ;

Απάντηση: Στους δήμους αυτής της εκλογικής περιφέρειας έζησα τα πιο σημαντικά χρόνια της ζωής μου. Εδώ ερωτεύτηκα, εδώ έχω τους φίλους μου. Να σας πω και κάτι προσωπικό. Η Πετρούπολη μου «γνώρισε» την σύζυγο μου που μου «χάρισε» 3 υπέροχα παιδιά. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των δήμων αφού έχω περπατήσει κάθε σοκάκι και γωνιά τους. Η επιλογή μου να ενταχθώ στην κοινή προσπάθεια του Κυριάκου Βελόπουλου έχει 2 βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι γνωρίζω το ήθος, την εργατικότητα και το όραμα του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» για την πατρίδα μας, τουλάχιστον 20 χρόνια που με τιμάει με την φιλία του. Είναι αληθινός, δεν υποκρίνεται και πιστεύει κάθε λέξη που λέει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αποτελεί για εμένα πεποίθηση πως το πολιτικό σύστημα των κομμάτων εξουσίας θέλει ξερίζωμα εκ θεμελίων. Δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν. Η «Ελληνική Λύση» είναι η μοναδική πατριωτική επιλογή που θα μπορούσα να κάνω έχοντας την επιθυμία να προσφέρω και εγώ, ότι μπορώ, για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα που μας έκλεψαν.

Ερώτηση: Σας παρακολουθούμε πολύ συχνά στο Alert και σας ακούμε στο Focus FM να είστε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μήπως πολλές φορές τον αδικείται ;

Απάντηση: Θεωρώ ακράδαντα ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση παρά μόνο μια ολιγομελή παρέα με φίλους και συγγενείς που έχει έναν επικεφαλής. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κανείς δεν «αναπνέει» στο Υπουργικό Συμβούλιο αν δεν έχει την έγκριση αυτής της παρέας. Θεωρώ επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία μελανή σελίδα στην ιστορία του τόπου μας. Θα παλέψω για να μην υπάρξει ποτέ περίπτωση ξανά να τους συναντήσουμε στα ηνία της εξουσίας. Η παρέα Μητσοτάκη όμως σε πολλά ζητήματα τους έχει ξεπεράσει και φρονώ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ποινική δικαιοσύνη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στην ολιγόλεπτη κουβέντα μας με τον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο βάλαμε «άνω τελεία» και υποσχεθήκαμε αμφότεροι να ξανασυναντηθούμε πολύ σύντομα.

Διαβάστε την Συνέντευξη Ποταμό που παραχώρησε στο "Rafinatanews.gr" και τον Δημήτρη Αντωνάκο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Με μια συνέντευξη ποταμό ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, μιλά για όλους και για όλα, απαντώντας σε ερωτήματα που είτε λέγονται ανοιχτά στα πολιτικά πηγαδάκια, είτε πλανώνται υπόγεια από κακοπροαίρετους που επιθυμούν να δημιουργήσουν σκιές στην ξεκάθαρη υποψηφιότητα Βασιλόπουλου, βοηθώντας παράλληλα τον Μπουρνούς να μην υποστεί την επαπειλούμενη πανωλεθρία

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

-Kύριε Βασιλόπουλε είστε ο μόνος που δηλώνετε υποψήφιος δήμαρχος και ο μόνος που κάνετε συστηματική και στοχευμένη αντιπολίτευση. Πότε αποφασίσατε να διεκδικήσετε εκ νέου τον δήμο;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Η απόφαση είχε παρθεί πριν από τις εκλογές του 2019. Όταν ξεκινώ κάτι που θεωρώ σωστό, το προσπαθώ μέχρι να το επιτύχω. Το είχα ανακοινώσει και στον κ. Μπουρνούς από την αρχή της συνεργασίας και γι αυτό δέχθηκα ανελέητο πόλεμο από εκείνον και την ομάδα του. Εγώ πήγα να προσφέρω αυτά που μπορώ στην περιοχή μας, εγκαινιάζοντας μια διαφορετική αντίληψη συναινέσεων σε κοινές στοχεύσεις αντί για πόλωση και πόλεμο παρατάξεων. Εκείνοι όμως πάντα με θεωρούσαν ξένο σώμα και εχθρό, υπονόμευαν κάθε προσπάθεια μου. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι με αυτό το πολιτικό ήθος, οι όποιες καλές προθέσεις για μια εποικοδομητική συνεισφορά δεν ήταν πρόσφορη επιλογή. Είναι σαφές τώρα σε όλους ότι με πολεμούσαν επειδή εξ αρχής είχα δηλώσει την υποψηφιότητά μου, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ελαφρυντικό στην απαράδεκτη στάση του κ. Μπουρνούς και της κλίκας του απέναντί μου.

- Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει συνένωση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης για να κερδηθεί ο δήμος;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Συνένωση των δυνάμεων πρέπει να υπάρξει και για να κερδηθεί ο Δήμος και για να διοικηθεί σωστά. Αυτό είναι κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων μας. Έχω καλέσει για συζήτηση όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και μπορώ να πω ότι μόνο με τον κ.Πιστικίδη εκφράστηκε από κοινού δημόσια η ανάγκη για μία προγραμματική συμφωνία για ενιαία εκλογική κάθοδο της αντιπολίτευσης και μάλιστα σε συνάντηση με μία ευρεία ομάδα κατοίκων. Βέβαια μέχρι αυτό να γίνει πράξη υπάρχουν πολλά εμπόδια, κυρίως από εκείνους της ομάδας του που φέρονται να έχουν ηγετικές βλέψεις. Η προεκλογική συνεργασία είναι μονόδρομος και το επιβεβαιώνω και από τις συζητήσεις που καθημερινά έχω με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

- Ο εκλογικός χρόνος όλο και λιγοστεύει και ήδη στη συνείδηση του εκλογικού σώματος έχει διαμορφωθεί η εικόνα του δίπολου Βασιλόπουλου–Μπουρνούς. Δεν θα εμφανιστεί κάποιος άλλος;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Δύσκολο. Ο πολιτικός χρόνος έχει όντως τελειώσει. Παλεύει βέβαια μήνες το στρατόπεδο Μπουρνούς να βρει κάποια μαριονέτα να κατέβει. Μάλιστα δίνει και δουλίτσες για δόλωμα σε κάποιους, αλλά ας μην επεκταθώ περισσότερο για την ώρα. Μπορεί κάποιος να ενδώσει και να τους κάνει το χατίρι. Βέβαια για να είμαστε ρεαλιστές, κάποιος εξαφανισμένος και άσχετος από τα τοπικά ζητήματα, που θα εμφανιστεί λίγους μήνες πριν τις εκλογές να «σώσει τους πολίτες» δεν θα έχει τύχη. Άλλωστε ο κόσμος είναι έτοιμος να αποδοκιμάσει την πολυδιάσπαση της αντιπολίτευσης, γιατί ξέρει ότι αυτό θα βοηθούσε την παράταξη Μπουρνούς.

- Η όποια υποψηφιότητα εμφανιστεί ξαφνικά δεν θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς; Θα έχει εκλογικά κάποια τύχη;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Τύχη δεν θα έχει, αλλαγές συσχετισμών θα επιφέρει. Όταν κατεβαίνει κάποιος χωρίς αξιώσεις μόνο και μόνο για να κόψει ψήφους από την ενιαία κάθοδο της αντιπολίτευσης, με μοναδικό στόχο να επανεκλέξει Μπουρνούς, θα έλεγα όμως ότι είναι ο ορισμός του πολιτικού απατεώνα.Δεν νομίζω να κάνει κάποιο σοβαρό άτομο αυτό το λάθος.

- Ποια είναι τα αδύνατα σημεία της παράταξης Μπουρνούς;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Το 2019, η παράταξη Μπουρνούς ήταν μία ομάδα που έβλεπε τη νίκη να έρχεται και μαχόταν. Τώρα είναι μία λαβωμένη ομάδα, στην οποία ο κ. Μπουρνούς έχει φερθεί πολύ άσχημα και που ξέρουν ότι με εμάς απέναντι είναι ντέρμπι που θα το χάσουν. Ξέρετε οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια που πρέπει να την σέβεσαι, αλλιώς αλλάζουν στρατόπεδο. Έχει χάσει από καιρό σοβαρούς υποψηφίους, οι οποίοι αναζητούσαν διέξοδο. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Φαίνεται και από τις διαμάχες τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και από το πόσοι δημοτικοί του σύμβουλοι έχουν ήδη μιλήσει μαζί μου αλλά και από το τι συζητούν μεταξύ τους σε πολλές ιδιωτικές συζητήσεις.

- Πέρα από υποψηφίους είστε σε συζητήσεις και με άλλους φορείς για να έχετε τη στήριξή τους;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Στην παράταξή μας οι υποψήφιοι είναι τα άτομα στα οποία αποτυπώνεται η εκλογική μας δύναμη, γιατί αυτοί εκφράζουν τις ανησυχίες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες των δημοτών. Η δύναμη προέρχεται από τον κόσμο και τους τοπικούς φορείς που μας υποστηρίζουν. Είμαστε ήδη από καιρό σε συζητήσεις με τους πυρόπληκτους, με αρκετούς οικιστικούς συλλόγους, με αρκετούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς και με τοπικούς επιχειρηματίες. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλων οι απόψεις αντικατοπτρίζουν την απογοήτευσή τους ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Δήμο μας αλλά και την αγωνία τους βλέποντας τα τελευταία χρόνια την καθημερινότητα και την ασφάλεια τους να πηγαίνουν από
το κακό στο χειρότερο. Οι υποψήφιοι αναδεικνύονται μέσα από την τοπική κοινωνία που χειμάζεται και βλέπει ότι την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να παρέμβει με έργα για να στηρίξει την τοπική αγορά, τις δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες, το οικιστικό και οικολογικό περιβάλλον και τη κοινωνική μέριμνα.

- Κλείνοντας, πώς βλέπετε εσείς τους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων; Ευνοούν Μπουρνούς ή Βασιλόπουλο;

Ανδρέας Βασιλόπουλος : Και εγώ και εκείνος ξέρουμε ότι αποκλείεται να ξεπεράσει το 42% του 2019. Τότε είχε μία πολύ πιο άφθαρτη ομάδα, όλα τα κεντρικά ΜΜΕ και τους βουλευτές να προβάλλουν τη θετική εικόνα ότι «δεν έφταιγε σε τίποτα» για τη φωτιά του 2018, το μεγαλύτερο μέρος του Πικερμίου υπέρ του, τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει επίσημα ψηφίστε Μπουρνούς. Σήμερα ξέρει ότι δεν έχει τίποτα από όλα αυτά και επιπλέον είναι επίσημα υπόδικος για την φωτιά στο Μάτι. Είχε και τότε
βέβαια τεράστιο ποσοστό αρνητικής ψήφου στο 60%, το οποίο όμως μοιράστηκε στις τέσσερις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επειδή αυτή δεν μπόρεσε να κατεβεί ενωμένη. Σήμερα η ψήφος της αντίδρασης είναι σαφώς μεγαλύτερη και ήδη βλέπουμε να συγκεντρώνεται στην παράταξή μας, η οποία επιδιώκει σταθερά και ανοικτά ευρεία, ισότιμη και διαφανή εκλογική συστράτευση όλης της αντιπολίτευσης. Το 2023 η διοίκηση Μπουρνούς θα φύγει και μαζί της όλοι οι παρατρεχάμενοι που σήμερα κάνουν τη λάντζα του και οι πολίτες θα ανασάνουν σε όλους τους τομείς.

- Σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Ανδρέας Βασιλόπουλος : Ευχαριστώ, αν και τα συσσωρευμένα πραγματικά προβλήματα στο δήμο μας μιλούν από μόνα τους.

Πηγήhttps://www.rafinatanews.gr

 

Ο Απόστολος Μπαβέλλας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη .

Attica Today: κ. Μπαβέλλα, είναι η πρώτη φορά που παραχωρείτε συνέντευξη στον τύπο μετά από της εκλογές της 7 Ιουλίου. 

Απόστολος Μπαβέλλας: Πολύ σωστά θυμάστε.

Attica Today: Θέλω να σας ρωτήσω κατευθείαν με το ποιο επίκαιρο θέμα αυτόν τον καιρό, όπου δεν είναι άλλο από την πανδημία. Και σας ρωτώ γιατί γνωρίζω την επαγγελτική σας ιδιότητα ως φυσικοθεραπευτής αλλά και ως πρώην τομεάρχης υγείας αρμόδιος θεμάτων ΑμεΑ. Αντιμετωπίζει σωστά η κυβέρνηση την Πανδημία και εάν έλαβε τα σωστά μέτρα;

Απόστολος Μπαβέλλας: Παρά τις αδυναμίες του, προσπαθεί να στηριχθεί και να ανταποκριθεί στις δύσκολες ανάγκες της πανδημίας το Ε.Σ.Υ. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά με προκαλέσατε με την ερώτηση σας.

Επιβλήθηκαν από την Γερμανία αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που οι προκάτοχες κυβερνήσεις απέδειξαν την ανικανότητα. Η οργάνωση και η διαχείριση του συστήματος υγείας βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς ο τομέας υγείας απορροφά σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ της χώρας και η διαχείριση των δαπανών για την υγεία είναι μια πρόκληση. Επιβάλετε να χτίσουμε  από το μηδέν την ραχοκοκαλιά του Ε.Σ.Υ.

Η πολιτική υγείας στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, οι οποίοι διαµορφώνουν κάθε φορά το επίπεδο ανάπτυξης του συστήµατος υγείας. Ο πρώτος αφορά τους πόρους, υλικούς και ανθρώπινους που διατίθενται και ο δεύτερος τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης του συστήµατος.

Απαντώντας ευθέως και ξεκάθαρα: το Ε.Σ.Υ μένει όρθιο από τους ήρωες συνανθρώπους μας και όχι από την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε στην Γερμανία τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Καταγράφουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με καλύτερη αντιμετώπιση ,όπου αυτό οφείλετε σε αυτά που ανέφερα πριν. Στην καλύτερη λειτουργία του υγειονομικού και δημοσιονομικού συστήματος.

Attica Today: Ο Βορράς φημίζεται για το υγειονομικό του σύστημα ,γιατί οι χώρες του Νότου πλήρωσαν περισσότερο το κόστος της πανδημίας;

Απόστολος Μπαβέλλας: Στο τραπέζι έρχεται το δίλλημα; Ενωμένη Ευρώπη ή Γερμανοκατούμενη Ευρώπη.

Στην  χρονική αυτή στιγμή είμαστε στην δεύτερη πλευρά του διλλήματος.

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αντέδρασαν  κάτω από την νέα οικονομική κρίση της πανδημίας όπου κάτω από υψηλή πίεση κατάφεραν να πείσουν την Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Αυστρία και την Σουηδία, να εκδώσουν το κορονο-ομόλογο. Με τα μνημόνια υποβλήθηκαν σκληρά μέτρα που οδήγησαν στο γονάτισμα της οικονομίας.

Η υιοθέτηση καλών  πρακτικών από άλλες χώρες της Ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η γνώση που μπορεί να προκύψει από την εμπειρία των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστή ,με τρόπο εποικοδομητικό , μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη στόχων για την υπέρβαση της κρίσης στον υγειονομικό τομέα. Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να ενστερνιστεί τις ανάγκες  τις κοινωνίας όπου είναι μέλος σε αυτή και ζει κάτω από ακραίες συνθήκες στέρησης.

Attica Today: Αλλάζοντας ενότητα και περνώντας στα Ελληνοτουρκικά, πως βλέπετε την σχέση Ελλάδος – Τουρκία;   

Απόστολος Μπαβέλλας: Μετά από τόσα χρόνια έχουμε ανοιχτά  θέματα με τους ταραξίες γείτονες μας.

Εδώ είναι η στιγμή που κρίνονται πολλά. Οι προηγούμενες γενναίες κατέκτησαν πολλά  και τα κληρονομήσαμε σήμερα εμείς. Την ιστορία μας ,την Ελευθερία μας, την ασφάλεια μας. Είναι η στιγμή που όλοι οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να χαράξουν μία κοινή γραμμή για τα εθνικά θέματα. Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσω, ένας πολιτικός αρχηγός από το βήμα της βουλής το ανέφερε αυτό και είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος όπου του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Κλείνοντας  θέλω να πω: Πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα μας ,την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και την Ελευθερία.  

Attica Today: κ. Μπαβέλλα, δυο τελευταίες ερωτήσεις. Έχετε σχέδια για το άμεσο μέλλον; Και εάν ναι ποια είναι αυτά;

Απόστολος Μπαβέλλας: Στα σχέδια του κάθε ανθρώπου από τη στιγμή που εισχώρησε η  Πανδημία, είναι ορθότερο να τοποθετηθούν προσωρινά στην άκρη. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.

Πριν από ένα χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς βρισκόμουν στην Γερμανία.

Όταν γύρισα ξεκίνησα την ανασυγκρότηση και τον προγραμματισμό.

Για εμένα όπως και για κάθε πολίτη, απόλυτη προτεραιότητα  η διασφάλιση της υγείας του ως  υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες που είμαστε.

Attica Today: Δηλαδή θα σας ξανά δούμε στην πολιτική σκηνή ;

Απόστολος Μπαβέλλας: Χαίρομαι που μου γίνεται αυτή η ερώτηση .Μου δίνεται η δυνατότητα να απαντήσω με διαφάνεια και με ξεκάθαρη θέση. Σε κάθε έγκλιση όπου θα μου προταθεί, θα συμβάλω και εγώ ως ένας απλός πολίτης για να μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τις προτάσεις μου για να θωρακιστεί ο τομέας της υγείας για τον κάθε πολίτη. Η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας είναι δικαίωμα που αποτελεί βασικό αξίωμα για την συνέχεια μιας  κοινωνίας.

Όσοι πολίτες θέλουν να έχουν άποψη για το μέλλον πρέπει να ασχοληθούν έμμεσα ή άμεσα με τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας. Όλοι εμείς κρινόμαστε δημόσια από τους  πολίτες και αξιολογούμαστε  παράλληλα ,και αυτό είναι το πρέπον.

Ο πολιτικός πρέπει να ακούει την κοινωνία και η κοινωνία να δείχνει ξεκάθαρα στον πολιτικό ποιος είναι ο ρόλος του και τι ζητά από αυτόν.

Βεβαίως λοιπόν όταν τα πράγματα φτάσουν στο επιθυμητό και στην κανονικότητα που όλοι θέλουμε και ελπίζουμε θα επανέλθω και εγώ στη δημόσια σκηνή, καθώς όμως δεν μένω ένας απλώς θεατής, παρακολουθώ με σοβαρότητα και εχεμύθεια τις εξελίξεις.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Κοντά μας ήταν ο κ. Μπαβέλλας Φυσικοθεραπευτής – Βελονιστής (Γ Ν Α – ΚΑΤ )  και πολιτικός τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.