ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Απόστολος Μπαβέλλας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη .

Attica Today: κ. Μπαβέλλα, είναι η πρώτη φορά που παραχωρείτε συνέντευξη στον τύπο μετά από της εκλογές της 7 Ιουλίου. 

Απόστολος Μπαβέλλας: Πολύ σωστά θυμάστε.

Attica Today: Θέλω να σας ρωτήσω κατευθείαν με το ποιο επίκαιρο θέμα αυτόν τον καιρό, όπου δεν είναι άλλο από την πανδημία. Και σας ρωτώ γιατί γνωρίζω την επαγγελτική σας ιδιότητα ως φυσικοθεραπευτής αλλά και ως πρώην τομεάρχης υγείας αρμόδιος θεμάτων ΑμεΑ. Αντιμετωπίζει σωστά η κυβέρνηση την Πανδημία και εάν έλαβε τα σωστά μέτρα;

Απόστολος Μπαβέλλας: Παρά τις αδυναμίες του, προσπαθεί να στηριχθεί και να ανταποκριθεί στις δύσκολες ανάγκες της πανδημίας το Ε.Σ.Υ. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά με προκαλέσατε με την ερώτηση σας.

Επιβλήθηκαν από την Γερμανία αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που οι προκάτοχες κυβερνήσεις απέδειξαν την ανικανότητα. Η οργάνωση και η διαχείριση του συστήματος υγείας βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς ο τομέας υγείας απορροφά σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ της χώρας και η διαχείριση των δαπανών για την υγεία είναι μια πρόκληση. Επιβάλετε να χτίσουμε  από το μηδέν την ραχοκοκαλιά του Ε.Σ.Υ.

Η πολιτική υγείας στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, οι οποίοι διαµορφώνουν κάθε φορά το επίπεδο ανάπτυξης του συστήµατος υγείας. Ο πρώτος αφορά τους πόρους, υλικούς και ανθρώπινους που διατίθενται και ο δεύτερος τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης του συστήµατος.

Απαντώντας ευθέως και ξεκάθαρα: το Ε.Σ.Υ μένει όρθιο από τους ήρωες συνανθρώπους μας και όχι από την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε στην Γερμανία τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Καταγράφουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με καλύτερη αντιμετώπιση ,όπου αυτό οφείλετε σε αυτά που ανέφερα πριν. Στην καλύτερη λειτουργία του υγειονομικού και δημοσιονομικού συστήματος.

Attica Today: Ο Βορράς φημίζεται για το υγειονομικό του σύστημα ,γιατί οι χώρες του Νότου πλήρωσαν περισσότερο το κόστος της πανδημίας;

Απόστολος Μπαβέλλας: Στο τραπέζι έρχεται το δίλλημα; Ενωμένη Ευρώπη ή Γερμανοκατούμενη Ευρώπη.

Στην  χρονική αυτή στιγμή είμαστε στην δεύτερη πλευρά του διλλήματος.

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αντέδρασαν  κάτω από την νέα οικονομική κρίση της πανδημίας όπου κάτω από υψηλή πίεση κατάφεραν να πείσουν την Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Αυστρία και την Σουηδία, να εκδώσουν το κορονο-ομόλογο. Με τα μνημόνια υποβλήθηκαν σκληρά μέτρα που οδήγησαν στο γονάτισμα της οικονομίας.

Η υιοθέτηση καλών  πρακτικών από άλλες χώρες της Ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η γνώση που μπορεί να προκύψει από την εμπειρία των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστή ,με τρόπο εποικοδομητικό , μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη στόχων για την υπέρβαση της κρίσης στον υγειονομικό τομέα. Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να ενστερνιστεί τις ανάγκες  τις κοινωνίας όπου είναι μέλος σε αυτή και ζει κάτω από ακραίες συνθήκες στέρησης.

Attica Today: Αλλάζοντας ενότητα και περνώντας στα Ελληνοτουρκικά, πως βλέπετε την σχέση Ελλάδος – Τουρκία;   

Απόστολος Μπαβέλλας: Μετά από τόσα χρόνια έχουμε ανοιχτά  θέματα με τους ταραξίες γείτονες μας.

Εδώ είναι η στιγμή που κρίνονται πολλά. Οι προηγούμενες γενναίες κατέκτησαν πολλά  και τα κληρονομήσαμε σήμερα εμείς. Την ιστορία μας ,την Ελευθερία μας, την ασφάλεια μας. Είναι η στιγμή που όλοι οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να χαράξουν μία κοινή γραμμή για τα εθνικά θέματα. Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσω, ένας πολιτικός αρχηγός από το βήμα της βουλής το ανέφερε αυτό και είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος όπου του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Κλείνοντας  θέλω να πω: Πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα μας ,την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και την Ελευθερία.  

Attica Today: κ. Μπαβέλλα, δυο τελευταίες ερωτήσεις. Έχετε σχέδια για το άμεσο μέλλον; Και εάν ναι ποια είναι αυτά;

Απόστολος Μπαβέλλας: Στα σχέδια του κάθε ανθρώπου από τη στιγμή που εισχώρησε η  Πανδημία, είναι ορθότερο να τοποθετηθούν προσωρινά στην άκρη. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.

Πριν από ένα χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς βρισκόμουν στην Γερμανία.

Όταν γύρισα ξεκίνησα την ανασυγκρότηση και τον προγραμματισμό.

Για εμένα όπως και για κάθε πολίτη, απόλυτη προτεραιότητα  η διασφάλιση της υγείας του ως  υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες που είμαστε.

Attica Today: Δηλαδή θα σας ξανά δούμε στην πολιτική σκηνή ;

Απόστολος Μπαβέλλας: Χαίρομαι που μου γίνεται αυτή η ερώτηση .Μου δίνεται η δυνατότητα να απαντήσω με διαφάνεια και με ξεκάθαρη θέση. Σε κάθε έγκλιση όπου θα μου προταθεί, θα συμβάλω και εγώ ως ένας απλός πολίτης για να μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τις προτάσεις μου για να θωρακιστεί ο τομέας της υγείας για τον κάθε πολίτη. Η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας είναι δικαίωμα που αποτελεί βασικό αξίωμα για την συνέχεια μιας  κοινωνίας.

Όσοι πολίτες θέλουν να έχουν άποψη για το μέλλον πρέπει να ασχοληθούν έμμεσα ή άμεσα με τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας. Όλοι εμείς κρινόμαστε δημόσια από τους  πολίτες και αξιολογούμαστε  παράλληλα ,και αυτό είναι το πρέπον.

Ο πολιτικός πρέπει να ακούει την κοινωνία και η κοινωνία να δείχνει ξεκάθαρα στον πολιτικό ποιος είναι ο ρόλος του και τι ζητά από αυτόν.

Βεβαίως λοιπόν όταν τα πράγματα φτάσουν στο επιθυμητό και στην κανονικότητα που όλοι θέλουμε και ελπίζουμε θα επανέλθω και εγώ στη δημόσια σκηνή, καθώς όμως δεν μένω ένας απλώς θεατής, παρακολουθώ με σοβαρότητα και εχεμύθεια τις εξελίξεις.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Κοντά μας ήταν ο κ. Μπαβέλλας Φυσικοθεραπευτής – Βελονιστής (Γ Ν Α – ΚΑΤ )  και πολιτικός τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.