ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

META-OTA: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Αχαρνών

Άρχισαν τα όργανα κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο δήμο Αχαρνών. Mε  ανακοίνωσή της, η META-OTA, κατηγορεί το Δήμαρχο κ. Σπύρο Βρεττό, ότι επιβαρύνει το δήμο κατά 6.000.000  ευρώ 

Δυστυχώς για εσάς, κ δήμαρχε, τα νέα, δεν είναι, καλά σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Οι κινητοποιήσεις θα είναι μεγάλες,και οι αντιδράσεις ακόμα μεγαλύτερες.

 Και όπως βλέπετε συνεχίζουμε να ασχολούμαστε μαζί σας, παρότι μας το απαγορεύσετε με το εξώδικο που μας στείλατε, σχετικά με το δημοσίευμα του Attica today, που έλεγε:

 Οσμή Σκανδάλου με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, για τις πλούσιες περιοχές στο δήμο Αχαρνών. 

Την απάντηση στο εξώδικο, θα την πάρετε αύριο μέσα μέσα από το site, αφού θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί σας, διότι είστε δήμαρχος της πόλης των Αχαρνών. Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει, να ασχολούμαστε με τους αιρετούς.

 Μέχρι τότε, σας συμβουλεύουμε, ή θα πάτε να αλλάξετε τα γυαλιά σας γιατί δεν πρέπει να βλέπετε καλά, ή να σας στείλουμε για ταχύρυθμα μαθήματα ελληνικών για να διαβάζεται καλύτερα. 

Αυτά για τώρα,  τα καλύτερα έρχονται.

Καληνύχτα κ. Βρεττέ 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

 

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, το εργαλείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάθεση υπηρεσιών, είτε απευθείας σε ιδιώτες εργολάβους, είτε μέσω των λεγόμενων Ανωνύμων Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ, θα είναι το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού, για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις και οι Δήμαρχοι, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της απαγόρευσης των προσλήψεων και της συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών.

Τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχουμε στο Δήμο Αχαρνών Αττικής, όπου συζητείται σήμερα (9/3/2021) στην Οικονομική Επιτροπή η “Ανάθεση υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων, πλύσης κάδων και σάρωσης οδών στην Δημοτική Ενότητα Θρακομακεδόνων και στους οικισμούς Βαρυμπόμπης και Ολυμπιακού Χωριού της Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών για τρία (3) έτη”. Το επιχείρημα και εδώ είναι το ίδιο: “το τακτικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στην αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων και στον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων (οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, συνοδοί απορριμματοφόρων και οδοκαθαριστές), καθώς και τα διαθέσιμα απορριμματοφόρα-μηχανήματα έργου (σάρωθρα, καδοπλυντήρια, αρπάγες, φορτωτές κ.λπ/) δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών”.

Αν όντως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Είναι γνωστό ότι το 2017, μετά τις πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την μη απόλυση των 9.000 περίπου συμβασιούχων τότε και για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε ΙΔΑΧ, δόθηκε η δυνατότητα, με τον διαγωνισμό της 3Κ/2018, για την πρόσληψη προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, για να προσλάβουν προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Τι έκανε τότε ο Δήμος Αχαρνών; Προσέλαβε προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες του ή ο ισχυρισμός αυτός χρησιμοποιείται προσχηματικά, για να αναθέσουν την καθαριότητα στους ιδιώτες;

Εύκολα ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Σπύρος Βρεττός, προχωρά στην ανάθεση αυτή, επιβαρύνοντας με 6.000.000 περίπου ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν είναι σίγουρο ότι με αυτά τα λεφτά και με την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, θα εξασφάλιζε τις πιστώσεις για ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει το Δήμαρχο Αχαρνών για την ανάθεση της καθαριότητας των παραπάνω δημοτικών ενοτήτων σε ιδιώτες και καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου να αντιδράσουν και να υπερασπίσουν την εργασία τους, τους πολίτες του Δήμου Αχαρνών για να μην κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στις διωτικοποιήσεις και για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων με την πρόσληψη του αναγκαίο προωσοπικό όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ανανεώνονται κάθε χρόνο, σε ΙΔΑΧ, ιδιαίτερα των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και σε όλες τις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ.