ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο Πλαίσιο του Προγράμματος "URB EN PACT"

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε,Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022,  η εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολίτων στην πλατεία Χαριλάου και Νικολαΐδου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URB EN PACT.

Οι Εταίροι του προγράμματος "URB EN PACT" αγκαλιάζουν τον φιλόδοξο στόχο να γίνουν περιοχές μηδενικής καθαρής κατανάλωσης ενέργειας (NetZeroEnergy) το αργότερο μέχρι το 2050 (η παραγόμενη ενέργεια θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ή από μη ανανεώσιμες πηγές με μηδενικό όμως ανθρακικό αποτύπωμα).

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύριος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης , μέλη από την ομάδα έργου του προγράμματος, ο κ. Ανδρέας Σαμοθράκης, Διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας, ο κ. Κωνσταντίνος Βερτσώνης Μηχανικός Περιβάλλοντος του ΤΙΤΑΝ Α.Ε, οι κ.κ. Γεωργία Δημητροπούλου & Κατερίνα Γεωργίου ,εκπρόσωποι του τμήματος Διεύθυνσης εταιρικής ευθύνης των ΕΛ.ΠΕ., ο κ. Τάσος Ματίκας , Ε-MoBiLiTy Development Manager και η κ. Βασιλική Ατσαλινού από το Τμήμα Χημείας υπότροφος ΕΛΠΕ του ΠΑΔΑ στο MSc Oil & Gas, εκπρόσωποι της εταιρείας Southstar A.E/greencity, οι Εθελοντές Θριασίου Πεδίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης :

 Πραγματοποιήθηκε δράση ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους, με θέμα το περιβάλλον σε συνεργασία με την κ. Τσίγκου Αλεξάνδρα, Υπ/νη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτικής Αττικής.

 Μοιραστήκαν λουλούδια (Ανθεστήρια) σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ Α.Ε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, για την ηλεκτροκίνηση (γνωρίζοντας από κοντά φορτιστή της ElpeFuture), για τα πράσινα καύσιμα του μέλλοντος αλλά και για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τοπικό επίπεδο από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια.

 Συμμετείχε η εταιρεία Southstar A.E/greencity (κινητό πράσινο σημείο) στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΗΕ GREEN CITY ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, ενημέρωσαν τους πολίτες πως να επιβραβεύονται κάθε φορά που ανακυκλώνουν. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, στην αποδοτικότητα των πόρων και στη μείωση των αστικών απορριμμάτων και των εκπομπών του CΟ 2

 Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και προβλήθηκαν βίντεο για τις δράσεις του προγράμματος.