Η κατάσταση με το κολυμβητήριο του Δήμου Μαραθώνα έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής και ανοχής. Οι δημότες παρακολουθούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ένα θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τους κ. κ. Τσίρκα και Χρυσίνα και τη δημοτική αρχή, οι οποίοι εξακολουθούν να υπόσχονται ότι το κολυμβητήριο θα ανοίξει «σε λίγες μέρες». Μόνο που αυτές οι λίγες μέρες έχουν μετατραπεί σε εβδομάδες, οι εβδομάδες σε μήνες και η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία παραμένει άπιαστο όνειρο.
Το ερώτημα είναι απλό: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση; Μέχρι πότε οι πολίτες θα καλούνται να πιστεύουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα; Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που ένας δημότης επικοινωνεί τηλεφωνικά για να ενημερωθεί, να λαμβάνει την ίδια μονότονη απάντηση, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία, χωρίς σαφείς εξηγήσεις και, κυρίως, χωρίς καμία εγγύηση ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει πραγματικά.
Το κολυμβητήριο δεν αποτελεί πολυτέλεια, ούτε προσωπική εξυπηρέτηση κανενός. Είναι μια δημόσια αθλητική εγκατάσταση, που οφείλει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων, των παιδιών, των αθλητών, των ηλικιωμένων και όλων όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την κολύμβηση και την άθληση. Οι δημότες πληρώνουν συνδρομές και δικαιούνται να γνωρίζουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους και πότε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες για τις οποίες έχουν πληρώσει.
Καλούμε, λοιπόν, τους κ. κ. Τσίρκα και Χρυσίνα και τη δημοτική αρχή να σταματήσουν τις αόριστες υποσχέσεις και να δώσουν επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις. Να ανακοινώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες για τους λόγους της καθυστέρησης και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Και εάν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άμεση επαναλειτουργία, οφείλουν να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην επιστροφή των συνδρομών που έχουν καταβάλει οι πολίτες.
Η υπομονή των δημοτών εξαντλήθηκε. Οι υποσχέσεις τελείωσαν. Ο Δήμος Μαραθώνα οφείλει να δώσει λύσεις και όχι άλλες ημερομηνίες που διαρκώς μετατίθενται!