ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας για την Αγία Μαρίνα στο παρασκήνιο ενός λαϊκισμού παραπληροφόρησης.

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια ένα φανατικό κύκλο, που περιορίζεται, σε ένα άτομο «αόρατο», πρώην πρόεδρο, συντάκτη και διαχειριστή fb και ιστοσελίδας συλλόγου να παραπληροφορεί συστηματικά και μεθοδικά τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Ο επίμονος «ανορθόδοξος λαϊκίστικος πόλεμος» που διεξαγάγει-χωρίς νόημα πλέον αφού τα αλλεπάλληλα εκκωφαντικά εκλογικά αποτελέσματα είναι αμείλικτα – δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος.

Ως Δημοτική Αρχή, εκδίδουμε την ακόλουθη ενημέρωση αποκλειστικά για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας απέναντι στους συμπολίτες μας.Είναι κωμικοτραγικό παράλληλα με την πανδημία με τις σοβαρές συνέπειές της να παρατηρούμε και τέτοια φαινόμενα.


Πρώτον, και σε ότι αφορά την πρόσφατη θετική δικαστική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι απόφαση που μπορεί να ισχύσει για την περιοχή Λουμπάρδας του Δήμου Κρωπίας. Και αυτό γιατί η απόφαση αφορά τον κοινόχρηστο αιγιαλό της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στο Δήμο Σαρωνικού και όχι για Δημόσιο Κτήμα-Τουριστικό Ακίνητο όπως είναι της περιοχής Λουμπάρδας Κρωπίας. Η δική μας Λουμπάρδα που ανήκε κατά σειρά στον Ε.Ο.Τ μετέπειτα στους ΕΤΑ, ΕΤΑΔ, Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε, ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ και τώρα «Υπερταμείο», είναι διαφορετικής κατηγορίας ακίνητο, όχι κοινόχρηστος αιγιαλός. Το πλαίσιο αξιοποίησης της Λουμπάρδας καθορίζεται από προγραμματική σύμβαση με τον ΕΟΤ που παραβιάστηκε από προηγούμενη δημοτική αρχή και είναι σε αντιδικία με τον Δήμο η ΕΤΑΔ. Διαχρονικά η δική μας Δημοτική Αρχή έχει τοποθετηθεί και διατρανώσει δημόσια τη θέση της στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί για ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες για τους κατοίκους του Δήμου μας. Άλλοι είναι αυτοί που εμφανίζονται εκ των υστέρων και το ζητούν!


Δεύτερον, η παραλία της Αγίας Μαρίνας-παραλιακό μέτωπο έως και παραλία Σκαλάκια Αλθέα
Από την Αγία Μαρίνα έως και την παραλία Σκαλάκια Αλθέας είναι επίσημα από το 2010, κηρυγμένος, Απολύτου Προστασίας, Αρχαιολογικός Χώρος. Οποιαδήποτε επέμβαση ακόμα και τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων απαγορεύεται. Κατ’ επανάληψη ο Δήμαρχος Κρωπίας έχει συρθεί ποινικά διωκόμενος για οποιαδήποτε μικροεπέμβαση αφορά τον καλλωπισμό και τη βελτίωση της παραλίας. Όλα αυτά είναι γνωστά στον φανατικό αυτό κύκλο.
Για την κοινόχρηστη πρόσβαση στην κοινόχρηστη παραλία Αγία Μαρίνα. Είναι γνωστό, χιλιοειπωμένο, απλό και αυτονόητο. Δεν υπήρχε κοινόχρηστη πρόσβαση διότι παρεμβάλλονται ιδιοκτησίες ιδιωτών μεταξύ της θάλασσας και της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.Η πρόσβαση γίνεται διαμέσου αύλειων χώρων των επιχειρήσεων που υπάρχουν(βλέπε Εθνικό Κτηματολόγιο). Η πρόσβαση θα αποκατασταθεί με την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της 3ης Γειτονιάς του Σχεδίου Πόλεως Αγ. Μαρίνας.

Τρίτον, το αντιπλημμυρικό έργο ρέματος Ξερέα και ο διάχυτος εκνευρισμός που επανεκκίνησε για να ολοκληρωθεί.
Αλλοπρόσαλλη και εκ του πονηρού η στάση του «φανατικού κύκλου» που ομιλεί περί «περιβαλλοντικής κακοποίησης–εγκλήματος». Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί για να την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μία εκλιπαρεί την Περιφέρεια Αττικής να το ολοκληρώσει και από την άλλη δε το καταγγέλλει για περιβαλλοντικό έγκλημα. Όψιμα και μετά τη δημοσίευση της οριοθέτησης του ρέματος Ξερέα που έγινε το 2012 ζητήθηκε η μετατόπιση της οριοθέτησής του. Το ρέμα, σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από την τότε Νομαρχία Ανατολικής Αττικής επι θητείας Λεωνίδα Κουρή (2003-2010) «πέρασε» στην ιστορική του κοίτη.

Τέταρτον, Οι παραλίες Σκαλάκια Αλθέας και Νησί Ντούνη είναι γνωστό και πάλι ότι υφίστανται τις συνέπειες της γεωλογικής διάβρωσης του τμήματος χερσαίας ζώνης μεταξύ παραλιακής Λεωφόρου και αιγιαλού. Επιπλέον, επαναλαμβάνουμε ότι είναι απολύτου προστασίας αρχαιολογικός χώρος και για τους ανωτέρω λόγους έμειναν εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού. Έτσι δεν μπορεί να δεχθούν επεμβάσεις και καλλωπισμούς.

Πέμπτον, η παραλία Αγίου Δημητρίου
Είναι η μοναδική παραλία που δεν έχει δεσμεύσεις σε σχέση με τις προηγούμενες και την οποία προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Δήμος αλλά μετά τις προσφυγές γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία παραθαλάσσιου κατοίκου της περιοχής είναι σε αναμονή έκδοσης απόφασης του ΣτΕ για να συνεχιστούν τα έργα.

΄Εκτον, τα πεζοδρόμια της Αγίας Μαρίνας
Είναι ακραίος λαϊκισμός να διαδίδει ο γνωστός κύκλος…ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε τα πεζοδρόμια σε όλη την περιοχή της Αγίας Μαρίνας αλλά δεν το κάνουμε! Δεν γίνεται να κατασκευαστούν γιατί κανένας ιδιοκτήτης δεν παραχωρεί τα ρυμοτομούμενα τμήματα της ιδιοκτησίας του, πριν την Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Αγίας Μαρίνας.Ο εμπνευστής αυτής της διάδοσης πρέπει να γνωρίζει ότι η κατασκευή πεζοδρομίων χρεώνεται κατά τετραγωνικό μέτρο επι της πρόσοψης του κάθε ιδιοκτήτη, για να ξηλωθούν και να ανακατασκευαστούν με νέα χρέωση μετά την Πράξη Εφαρμογής, στην σωστή θέση και πιο μεγάλα αντί για στενωπούς. Δηλαδή οι δημότες και οι κάτοικοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο φορές το «μάρμαρο»!

Η Αγία Μαρίνα υπενθυμίζεται ότι έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης ως παραθεριστική κατοικία. Αρχικά εντάχθηκε το 1990 και μετά την ακύρωση του τότε Προεδρικού Διατάγματος επανήλθε : η 1η και 2η Γειτονιά το 2012 και η 3η Γειτονιά, το 2016.Αν κάποιοι κάτοικοι δεν είχαν προσφύγει το 1990 για μικροιδιοκτησιακούς λόγους κατά του Σχεδίου Πόλεως, από το 1995 και μετά, θα είχαν γίνει πολλά κοινόχρηστα έργα λόγω του τότε υφιστάμενου σχεδίου. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι στο μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου οι μόνες περιοχές που είχαν Σχέδιο Πόλεως από το 1958 μετά τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο ήταν, η Βάρκιζα και η Σαρωνίδα γι΄ αυτό και έχουν αναπτυγμένες υποδομές. Δεν είναι σοβαρό να συγκρίνονται με το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο τόσο σε έργα υποδομής όσο και σε- καλώς ή κακώς λεγόμενη- «ανάπτυξη».
Τέλος, ενημερώνουμε ότι στην πρόθεση του Δήμου να λειτουργήσει παιδικός σταθμός στην Αγία Μαρίνα έγινε δύο φορές διαγωνισμός μίσθωσης και απέβη άγονος. Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει ιδιοκτησία στην Αγία Μαρίνα και σε άλλες περιοχές για να κάνει παιδικές χαρές και κοινωφελείς χρήσεις. Αναμένει την κύρωση της πράξης εφαρμογής για να αποκτήσει χώρους.

Σε επόμενη ενημέρωση θα αναφέρουμε τι έργα και ενέργειες έχουν γίνει και ποια έργα αναμένονται.