ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού (video)

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου και προστάτου Μαρκοπούλου Ωρωπού.

Επίκεντρο των εορτασμών υπήρξε ο ομώνυμος ιστορικός Ιερός Ναός που χρονολογείται από το 16ο αιώνα.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισίας, Ωρωπού κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από κληρικούς των ενοριών της περιοχής του Δήμου Ωρωπού, παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, των Βουλευτών Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Οικονόμου, του Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής Γιάννη Σμέρου, των αντιδημάρχων Γιώργου Αρμυριώτη, Ανδρέα Γαζβινιάν, του προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Άγγελου Καλύβα, των Δημοτικών Συμβούλων Κώστα Λίτσα, Βασίλη Μπιλίρη του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Αρμυριώτη Μαγκλάρα, των Κοινοτικών Συμβούλων Μαρκοπούλου Μιχάλη Λαγού, Γιώργου Παπαμιχαήλ και Αυλώνα Θωμά Μακροδημήτρη, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών. Η μπάντα του Δήμου Ωρωπού έδωσε τον εορταστικό τόνο και ολοκλήρωσε τον εορτασμό με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Χρόνια πολλά στο Μαρκόπουλο.

https://www.youtube.com/watch?v=XmBUzL3FknY&ab_channel=%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%CE%A9%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%8D