ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προετοιμασία του Δήμου Ωρωπού για την αντιμετώπιση της Κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ» και Οδηγίες στους Πολίτες

⚠️Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας συντόνισαν την έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες Παρασκευή 12/02 με θέμα την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια», για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού.
 
⚠️Έγινε καταγραφή των δυνάμεων του Δήμου Ωρωπού και επιχειρησιακός σχεδιασμός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αλλά και τις αρμόδιες Αρχές.
Ανάλογες συσκέψεις θα γίνουν σήμερα Σάββατο 13/2 αλλά και το πρωί της Κυριακής 14/2, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες ενημερώνονται για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες ημέρες της κακοκαιρίας «Μήδεια».
 
❄️Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι έντονες χιονοπτώσεις και ο παγετός τουλάχιστον μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας.
 
⚠️Σε κάθε δημοτική κοινότητα θα υπάρχουν σημεία που θα μοιραστεί αλάτι. Τα σημεία θα ανακοινωθούν το Σάββατο 13/2.
 
❄️Στο πλαίσιο της αποφυγής προβλημάτων και άσκοπης ταλαιπωρίας, οι πολίτες καλούνται για τις επόμενες ημέρες:
 
⚠️Να συμμορφώνονται με τα ενημερωτικά δελτία και τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.
 
❄️Να φροντίσουν για τις απαραίτητες προμήθειες.
 
⚠️Να φροντίσουν για την προστασία του ηλιακού θερμοσίφωνα και των σωληνώσεων που είναι εκτεθειμένες στο περιβάλλον.
 
❄️Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με οικεία πρόσωπα, τον θεράποντα γιατρό τους ή να ενημερώσουν τις Αρχές εφόσον υπάρξει ανάγκη.
 
⚠️Όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με αυτοκίνητο θα πρέπει να διαθέτουν απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
❄️Οι πολίτες να αποφεύγουν την οδήγηση σε δύσβατες και ορεινές περιοχές.
 
⚠️Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνουν τους οικείους τους για την πορεία που θα ακολουθήσουν.
 
❄️Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, φορτισμένη τη μπαταρία του κινητού σας και νερό.
 
⚠️Αν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί την ώρα της κακοκαιρίας μην το εγκαταλείψετε.
 
❄️Διατηρήστε την ψυχραιμία σας μέχρι να σας προσεγγίσουν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής ή του Δήμου Ωρωπού.