ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η παρατηρητικότητα αστυνομικού εκτός υπηρεσίας απέτρεψε ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Ωρωπό

Η παρατηρητικότητα αστυνομικού εκτός υπηρεσίας απέτρεψε ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Ωρωπό

Οι δύο κακοποιοί κινήθηκαν εναντίον του, αλλά συνελήφθησαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

 

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας οδήγησε στη σύλληψη δύο επίδοξων ληστών, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης (14/2) επιχείρησαν να… αδειάσουν τα ταμεία εντός σούπερ μάρκετ στην παραλία του Μαρκοπούλου Ωρωπού.

Όλα συνέβησαν περί τις 08:00 το πρωί, όταν ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού είδε ένα μπλε όχημα (τη φωτογραφία του οποίου εξασφάλισε το newsbeast) με δύο άτομα να κινείται ύποπτα πέριξ του σούπερ μάρκετ.

Αντιλήφθηκε άμεσα ότι κάτι δεν πάει καλά, ειδοποίησε τους συναδέλφους του στο «100» και συνέχισε με το δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο να παρακολουθεί τις κινήσεις των δύο υπόπτων.

Ληστεία στον Ωρωπό

Όταν το όχημα σταμάτησε στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, οι δύο επίδοξοι ληστές εισέβαλαν και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου φώναξαν στους υπαλλήλους να τους δώσουν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία. Αυτές είπαν ότι ακόμα δεν υπήρχε είσπραξη και οι δύο δράστες άρχισαν να ψάχνουν μόνοι τους. Ο αστυνομικό του Τ.Α. Ωρωπού αξιοποίησε την εμπειρία του αφαίρεσε του κλειδί από τη μηχανή του μπλε οχήματος και τους περίμενε.

Όταν οι επίδοξοι ληστές βγήκαν έξω, τους δήλωσε την ιδιότητα του κι αυτοί κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος του. Ωστόσο, εκείνη την ώρα έφτασε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και παρά τις προσπάθειες να διαφύγουν και οι δύο δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ κατασχέθηκε και το «επιχειρησιακό» Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο επίδοξοι ληστές ήταν Ρομά, σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Πηγή:https://www.newsbeast.gr/