ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Γιασημάκης στον ANT1: «Έχουμε ζητήσει να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» (Video)

‼Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συνεχίζοντας τον αγώνα της υπεύθυνης ενημέρωσης προς τους πολίτες και τις εμπλεκόμενες Αρχές μίλησε στην τηλεόραση του ANT1 αποκάλυψε πως ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητώντας μεγαλύτερη υποστήριξη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών και ειδικά στο αντλιοστάσιο της Μαυροσουβάλας όπου υδρεύεται το 70% με 80% του Δήμου. Είπε επίσης πως πήρε τη δέσμευση πως μηχανήματα του Στρατού θα επιχειρήσουν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο Μικροχώρι:
?«Τα προβλήματα στο Δήμο μας είναι πολύ μεγάλα. Υπάρχουν νοικοκυριά και ολόκληροι οικισμοί που δεν έχουν ρεύμα και νερό για 48 ώρες. Ο Δήμος συνεχίζει αυτό που πρέπει να κάνει, να δίνει πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗ. Το πρόβλημα είναι πως ο ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την κακοκαιρία είχε μόνο δύο συνεργεία δικά του για όλο το Δήμο Ωρωπού. Αυτά τα δύο συνεργεία δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, επομένως δεν είναι πρόβλημα των εργαζομένων αλλά είναι θέμα ενίσχυσης. Χρειαζόμαστε περισσότερα συνεργεία από τον ΔΕΔΔΗΕ.
?»Για τους εγκλωβισμένους υπάρχει κινητό τηλέφωνο για ολόκληρο το 24ωρο ώστε οι πολίτες να καλούν για έκτακτες ανάγκες. Από την Δευτέρα το απόγευμα έχουμε ζητήσει ενισχύσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ. Είπαν πως θα το πράξουν, έστειλαν και τρίτο συνεργείο αλλά δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Οι ζημιές είναι πολλές.
?»Έχουν πέσει χιλιάδες δέντρα. Σε 10 χωριά δεν έχουμε νερό. Σε 5 χωριά δεν έχουμε ρεύμα. Δεν απλά είναι οικισμοί. Είναι ολόκληρα χωριά χωρίς ρεύμα και νερό. Δεν είναι εύκολο να αποκατασταθούν οι ζημιές αλλά χρειαζόμαστε βοήθειες και περισσότερο κόσμο από τον ΔΕΔΔΗΕ. Από την πλευρά μας ως Δήμος έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε και συνεχίζουμε γιατί έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε.
?»Ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γνωρίζω πότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποκαταστήσει τις ζημιές. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι όπου μας ζητηθεί να δώσουμε πρόσβαση στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές, μπορούμε να το πράξουμε άμεσα.
?»Το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ.Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού που έχει την ευθύνη συντονισμού. Έχει στείλει ήδη μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Έχουμε επικοινωνήσει και με τον Γενικό Διεθυντή της ΔΕΗ ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η βλάβη στη Μαυροσουβάλα αλλά και σε όλα τα χωριά που δεν έχουν ρεύμα.
»Στη Μαυροσουβάλα είναι οι γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ που θα πρέπει να δοθεί ρεύμα για να μπορέσει να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση που δεν λειτουργεί από την Δευτέρα. Χρεαζόμαστε ενισχύσεις, ειδικότερα από τον ΔΕΔΔΗΕ».