ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημερωμένος ο ΣΦΕΑ από το Δήμαρχο Ωρωπού για το πλάνο των έργων στις παλαιές Φυλακές - Ανακοίνωση του ΣΦΕΑ εκθέτει όσους διαδίδουν ψεύδη για τα εξώδικα

Ενημερωμένος ο ΣΦΕΑ από το Δήμαρχο Ωρωπού για το πλάνο των έργων στις παλαιές Φυλακές - Ανακοίνωση του ΣΦΕΑ εκθέτει όσους διαδίδουν ψεύδη για τα εξώδικα

Σε απάντηση ανυπόστατων δημοσιευμάτων και ψευδών σχολίων σχετικά με την αυθαίρετη και αντιπολιτευτική «ερμηνεία» των εξωδίκων που στάλθηκαν από το Δήμο Ωρωπού σε όλους τους Συλλόγους και Φορείς που λειτουργούν εντός των κτιρίων των παλαιών Φυλακών Ωρωπού - μεταξύ αυτών και στο Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) - προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων σημειώνεται:

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τα εξώδικα είναι αναγκαία προβλεπόμενη νομική διαδικασία ώστε να ενημερωθούν οι Σύλλογοι και οι Φορείς για την εκκένωση των χώρων ώστε να αρχίσουν σύντομα οι εργασίες Ανάπλασης των παλαιών Φυλακών για τη δημιουργία ιδρύματος με την ονομασία «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης με σεβασμό στα μέλη του Σ.Φ.Ε.Α. και χωρίς επικοινωνιακές κορώνες έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σε συνάντηση που έχει γίνει εγκαίρως (από την 1η Νοεμβρίου 2022) στο γραφείο του στο Δημαρχείο Ωρωπού.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ

Με σεβασμό και σεμνότητα ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια για την ιστορική Ανάπλαση των παλαιών Φυλακών Ωρωπού που αποτελεί όραμα για τον τόπο και υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής αλλά και ιερό καθήκον έναντι των αγώνων για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ

Η Δημοτική Αρχή με συνέπεια και πολύ δουλειά υλοποιεί σε χρόνο χρόνο έναν στόχο που ήταν όνειρο. Είναι ένας άθλος και μία κατάκτηση όλων των δημοτών και όλων των δυνάμεων του Δήμου Ωρωπού που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή των παλαιών Φυλακών σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» αφήνοντας βαριά κληρονομιά και μία μεγάλη παρακαθήκη στον τόπο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ.Ε.Α.

Προς επιβεβαίωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 ο Σ.Φ.Ε.Α. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Βαγγέλης Γκιουγκής και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μανιός:

«Όπως γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια ο ΣΦΕΑ με τη σημαντική συνδρομή και συμπαράσταση της επιτροπής αγώνα Ωρωπού, όπου είναι και μέλη του ΣΦΕΑ, αποκτήσαμε και χρησιμοποιούμε ένα χώρο γραφείο, στις πρώην φυλακές Ωρωπού, όπου αρκετά μέλη μας ήσαν κρατούμενοι στην διάρκεια της Χούντας.

Σε συναντήσεις που είχαμε με το σημερινό Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη, ιδιαίτερα στη σύσκεψη που έγινε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, με τον Δήμαρχο, με συνεργάτες του και εκπροσώπων της επιτροπής αγώνα - φίλων του ΣΦΕΑ το Νοέμβριο 2022, συμφωνήσαμε για την παραμονή μας στο χώρο των πρώην φυλακών.

Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε στο Δήμο Ωρωπού, από το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να γίνει ίδρυμα με την ονομασία “ Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού” όπου ο ΣΦΕΑ θα έχει σε περίοπτη θέση, δηλαδή στο πρώτο κτίριο, χώρο έκθεσης - Μουσείο, με την δική του απόλυτη χρήση και διαχείριση. Επίσης θα διατηρήσουμε και ένα χώρο γραφείων για το ΣΦΕΑ και τους φίλους του.

Συνεπώς συμφωνήσαμε για τη διατήρηση γραφείου και χώρου έκθεσης - μνήμης που δεν είχαμε μέχρι σήμερα.

Επειδή τα κτίρια χρειάζονται συντήρηση , επισκευές και μετατροπές όπως και το συγκρότημα κτιρίων εργασίες ανάπλασης θα πρέπει να φύγουν οι σημερινοί κάτοχοι και χρήστες των χώρων για την εκτέλεση των εργασιών. Για αυτό μας είπε ο κ. Δήμαρχος ότι προσωρινά θα εγκαταλείψουμε το χώρο που κατέχουμε και με φροντίδα του Δήμου θα μεταφέρουμε τα έπιπλα μας προς φύλαξη σε άλλο χώρο. Για αυτό μας κοινοποιήθηκε σχετική πρόσκληση - δήλωση του Δήμου, η οποία δεν αναιρεί ούτε έχει καμία αλλαγή στις συμφωνίες για τη παραχώρηση των χώρων στο ΣΦΕΑ.

Διευκρινίζουμε ότι το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ δεν όρισε κανένα εκπρόσωπο του, σε καμία πρόσφατη σύσκεψη στο Δήμο Ωρωπού και για τα θέματα του, εκπροσωπείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του. Σε συνέχεια της καλής συνεργασίας μας με τον Δήμαρχο κ. Γιασημάκη θα έχουμε νέα συνάντηση με την οριστική πρόταση εγκατάστασης μας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-1: Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης με με τον πρόεδρο του ΣΦΕΑ Γκιουγκή Βαγγέλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ξαρχουλάκο Γιάννη, Καλογήρου Θοδωρή και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αδαμόπουλο Δημήτρη, Χονδροκώστα Αγγελική, Ξαρχάκο Νίκο στη συνάντηση 1/11/22.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η ανακοίνωση του Σ.Φ.Ε.Α. στις 8/3/23.