ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέντε τόνοι καπάκια που συγκέντρωσαν οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού στις καρδιές ανακύκλωσης μετατράπηκαν σε δωροεπιταγές για τους άπορους

Οι καρδιές της ανακύκλωσης που χτυπούν σε κάθε πλατεία Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ωρωπού χτύπησαν δυνατά για άλλη μία φορά βοηθώντας τους άπορους συμπολίτες μας. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου παρέδωσε δωροεπιταγές με έσοδα που προήλθαν από την ανακύκλωση 5 τόνων πλαστικών καπακιών που συγκεντρώνουν καθημερινά οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού.

Τις δωροεπιταγές παρέλαβε η υπεύθυνη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ωρωπού Χριστίνα Φωτοπούλου και θα δοθούν στους καταγεγραμμένους ωφελούμενους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Είναι το προϊόν της μεγάλης δράσης οικολογικής δράσης που συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού και ειδικά τα μικρά παιδιά. Σε 15 μήνες συγκεντρώθηκαν πάνω από 5 τόνοι πλαστικού από τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών από νερά και αναψυκτικά. Τα χρήματα που εξοικονομήσαμε τα μετατρέψαμε σε δωροεπιταγές και τα επιστρέφουμε στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου. Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας και ειδικά τα νέα παιδιά που με σπουδή και συνέπεια συγκεντρώνουν τα πλαστικά καπάκια», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου.

Η Χριστίνα Φωτοπούλου δήλωσε: «Η καρδιά της ανακύκλωσης μεταφέρεται με ουσιαστικό τρόπο και δίνεται ως βοήθημα στις οικογένειες που έχουν ανάγκες αυτές τις άγιες ημέρες. Μέσω πολλών δράσεων που έχουμε κάνει ως Κέντρο Κοινότητας και ως ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού έχουμε μαζέψει και αρκετές ακόμα χορηγίες που αφορούν σε τρόφιμα που δίνονται στις οικογένειες που έχουν ανάγκη συν τις δωροεπιταγές που θα δοθούν στις οικογένειες για να αγοράσουν κάτι που θα χρειαστούν επί πλέον».