ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 O Δήμος Ωρωπού αποκτά και πάλι αξιοπιστία και σταδιακά μετατρέπεται  στη βιτρίνα της Αττικής
Featured

O Δήμος Ωρωπού αποκτά και πάλι αξιοπιστία και σταδιακά μετατρέπεται στη βιτρίνα της Αττικής

  • Μπορεί ακόμη μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, να μας χωρίζουν 6 μήνες, παρόλα αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει από τώρα οι προετοιμασίες των υποψηφίων που θέλουν ή το σκέφτονται να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, στο δήμο Ωρωπού.
  • Μέχρι πριν λίγο καιρό οι κάτοικοι του Ωρωπού είχαν αποδεχτεί τη μοίρα τους και αποκαλούσαν τον τόπο τους "η πίσω αυλή της Αθηνάς".
  • Μηδενικά έργα, χρέη, ανυποληψία και ανύπαρκτο όραμα για έναν τόπο που θα μπορούσε να ήταν παράδεισος μόλις μισή ώρα από την Ομόνοια. Η έλευση του Γιώργου Γιασημάκη στη δημαρχία από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει αλλάξει τα πάντα και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχει κάνει τον Δήμο Ωρωπού πρωταγωνιστή
  • Το τεχνικό πρόγραμμα των 45 εκ. Ευρώ μόνο για το 2022 και άλλα τόσα για το 2023 το αποδεικνύει.
  •  Δεν υπάρχει πρόταση επιχορήγησης από το "Φιλόδημος" και το "Τρίτσης" που να μην την έχει διεκδικήσει. Οι τεκτονικές αλλαγές στην ύδρευση με την λειτουργία και εκμετάλλευση των γεωτρήσεων που είναι ιδιοκτησία του Δήμου στη Μαυροσουβάλα εξοικονομούν περίπου 2,5 εκ. Ευρώ το χρόνο.
  • Τα έργα για αλλαγή όλου του δικτύου ύδρευσης με τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων τηλεμετρίας, τα έργα στον οδοφωτισμό των 18.500 δημοτικών φωτιστικών, ο εκσυγχρονισμός στην καθαριότητα και οι επιδόσεις πρωταθλητισμού του Δήμου στις μεγάλες κακοκαιρίες "Ελπίδα" και "Διομήδης",  αλλά και στις φετινές χιονοπτώσεις,  όπου στον πλέον ορεινό Δήμο της Αττικής (καθαρίστηκαν όλοι οι δρόμοι από τα χιόνια μέσα σε 48 ώρες) είναι απόδειξη πως "ο Ωρωπός Αλλάζει". 
  • Και δεν είναι μόνον αυτά. Ξεχρεώθηκαν τα 15 εκ. Ευρώ χρέη του Θωμά Ρούσση, ο Δήμος για πρώτη φορά απέκτησε αποθεματικό στο ταμείο του, αποκτήθηκαν οι Παλαιές Φυλακές Ωρωπού και μετατρέπονται σε Κέντρο Δημοκρατίας και Πολιτισμού "Μίκης Θεοδωράκης", ασφαλτοστρώνεται σταδιακά το σύνολο του παλιού οδικού δικτύου που είχε να δει άσφαλτο δεκαετίες, δρομολογήθηκε η Ανάπλαση του Ωρωπού, συντηρούνται και κατασκευάζονται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, τέσσερα σχολικά συγκροτήματα, δύο νηπιαγωγεία. 
  • Κυρίως όμως ο Δήμος Ωρωπού αποκτά και πάλι αξιοπιστία και σταδιακά μετατρέπεται στη βιτρίνα της Αττικής όπως είναι και το μεγάλο όραμα των περήφανων δημοτών του.
  • Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες που έχουν ήδη εκδηλωθεί όπως αυτές των κ.κ. Βιλτανιώτη και Λίτσα, δεν δείχνουν ικανές να απειλήσουν τον  νυν Δήμαρχο. 

Ο μεν κ. Βιλτανιώτης, έχοντας στην πλάτη του τις παλιές αμαρτίες επί δημαρχίας Ρούσση, Θα πρέπει πρώτα να εξηγήσει το τι είχε συμβεί τότε και στη συνέχεια αφού αποδείξει,  αν μπορεί να αποδείξει,  ότι για όλα έφταιγε ο πρώην Δήμαρχος, τότε ίσως θα μπορεί να είναι υποψήφιος.

Ο δε  κ. Λίτσας λοιπόν όντας Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Καθαριότητας και Αν Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε να εγκαταλείψει το νευραλγικό του πόστο, εν μέσω θέρους  και αντιπυρικής περιόδου ,την ώρα που δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές έχουν ήδη "καταλάβει" τον Ωρωπό, αποδεικνύοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνία και οι ανάγκες της, ότι γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του τους πολίτες και τα προβλήματα τους και κινείται ανεύθυνα και μικροπολιτικά θέλοντας να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα και μόνο. 

Απίθανη ενέργεια ανθρώπου που αφού κατάφερε να διαλύσει με την πλήρη ανικανότητα του τις αρμόδιες υπηρεσίες και λειτουργίες και αφού δέχτηκε επανηλλειμένα τα δικαιολογημένα παράπονα συνεργατών-εργαζομένων αλλά και των απλών πολιτών,επιλέγει να αποδράσει για να κυνηγήσει την χίμαιρα της δικιάς του προσωπικής πολιτικής διαδρομής.

Οι πολίτες γνωρίζουν τι ακριβώς επιδιώκει ο κύριος Λίτσας και τι πραγματικά ενόει όταν μιλά για αρχές και για ηθική. 

Ξέρουν από πρώτο χέρι τι επιθυμεί και θα του απαντήσουν ηχηρά όπως έκαναν πάντα,στέλνοντας τον αυτή τη φορά στα πολιτικά αζήτητα του Ωρωπού .

Πολιτικοί σαν τον κύριο Λίτσα μικραίνουν και υποβαθμίζουν τις κοινωνίες και τις ανάγκες τους και το μόνο που επιδιώκουν είναι να επιπλέουν αυτοί και ο μικρόκοσμος τους.

Η πιο σοβαρή υποψηφιότητα απέναντι στον Δήμαρχο δείχνει  μέχρι στιγμής αυτή του κυρίου Διονύση Καμπιώτη, ο οποίος ασκώντας μία σοβαρή αντιπολίτευση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών δημοτών.