ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο παραδοσιακός χορός του Αγίου Γεωργίου αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία στα Νέα Παλάτια

Η εκδήλωση με το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό του Αγίου Γεωργίου τηρήθηκε και εφέτος στα Νέα Παλάτια με τη συμμετοχή χορευτριών και χορευτών του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Πολυχρόνης παρουσία βουλευτών, μελών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου.

Το τραγούδι του Αϊ Γιώργη αναφέρεται στη δρακοντοκτονία και τη διάσωση της βασιλοπούλας. Σύμφωνα με μία εκδοχή στο μύθο της δρακοντοκτονίας υπάρχει η αλληγορική έννοια που προσδίδεται στο δράκο ως διάβολο τον οποίο νικά η πίστη του Αγίου. Σύμφωνα με την εκδοχή του λαογράφου Νικόλαου Πολίτη (3 Μαρτίου 1852 - Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 1921) τόσο το τραγούδι όσο και το συναξάρι απηχούν λαϊκές παραδόσεις στον πυρήνα των οποίων υπολανθάνει ο αρχαίος μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας, όπως διασώθηκε στην περιοχή της Καππαδοκίας την οποία και θεωρεί κοιτίδα του τραγουδιού.

Δείτε βίντεο: