ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γιώργος Γιασημάκης στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ωρωπού: Στηρίξτε το ιστορικό έργο της ανάπλασης των παλαιών φυλακών Ωρωπού που θα είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον τόπο μας
Featured

Γιώργος Γιασημάκης στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ωρωπού: Στηρίξτε το ιστορικό έργο της ανάπλασης των παλαιών φυλακών Ωρωπού που θα είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον τόπο μας

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης έκανε τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού για το ιστορικό έργο της Ανάπλασης των παλαιών Φυλακών ως Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού που θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο σύμβολο για τις αξίες της Δημοκρατίας και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Τοποθετήθηκε στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και έκανε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να στηρίξουν το έργο. Αναφέρθηκε στην ανακατασκευή των κτιρίων, στο ζήτημα της κατασκευής ενός σύγχρονου θεάτρου που λείπει από τον Δήμο Ωρωπού του και στη δημιουργία αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί μόνο τους επισκέπτες, θεατές, προσκεκλημένους και δε θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στην αγορά. Έκανε επίσης κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν αυτό το έργο που ελάχιστοι πίστευαν πως θα υλοποιήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

«Πάμε να φτιάξουμε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο έργο που θα αλλάξει τον τόπο μας και θα είναι σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές. Αφήστε τις μικροπολιτικές. Στην αρχή της θητείας μας που σας ζήτησα να εγκρίνεται το αίτημα για παραχώρηση των παλαιών Φυλακών στο Δήμο κανείς δεν το πίστευε. Κάποιοι ειρωνεύτηκαν. Κι όμως είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Και σας ρωτώ ευθέως: Σας αρέσει που δεν έχει ο Δήμος Ωρωπού δεν έχει μία εξέδρα να κάνει μία συναυλία; Σας αρέσει που δεν έχει ένα μουσείο; Σας αρέσει που δεν έχει ένα θέατρο και ένα συνεδριακό κέντρο; Πάμε να στηρίξουμε όλοι μαζί από το έργο. Όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που στεγάζονται σήμερα στα παλιά κτίρια πρέπει να αποχωρήσουν το επόμενο διάστημα γιατί ο χώρος θα γίνει εργοτάξιο. Θα τακτοποιηθούν όλοι. Θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Δεν θα μείνουν άστεγοι οι Σύλλογοι μεταξύ αυτών και της Λαογραφικής Στέγης Ωρωπού. Είναι ένα έργο που πρέπει να παραμείνει ζωντανό και θα βρούμε λύσεις. Όμως, μη μπλέκεται τη λαογραφία με τον λαϊκισμό. Δεν θα γίνει τίποτα χωρίς την έγκριση της Εφορίας Νεότερων Μνημείων. Το να χαϊδεύουμε αφτιά, με λαϊκισμό και ψέματα δεν κερδίζεις ποτέ. Τραβάμε μπροστά να κάνουμε ένα μεγάλο έργο που θα μας ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές. Όσοι μιλούν για πολιτισμό, αυτό είναι το έργο που πρέπει να στηρίξουν», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γιασημάκης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες για δημιουργία ενός Νομικού Προσώπου που θα διοικήσει το νέο φορέα. Ξεκαθάρισε πως εντός των εγκαταστάσεων θα έχουν έδρα ο ΣΦΕΑ, μέρος του αρχείου του Μίκη Θεοδωράκη, αρχειακό υλικό του Θεοδωράκη που είναι στην κατοχή του ΚΚΕ. Θα γίνει επίσης μία βιβλιοθήκη, μουσείο με αρχαιότητες από τον Ωρωπό, συνεδριακός χώρος, χώρος για διδακτορικό της Νομικής για τη Δημοκρατία. Είπε πως η Δημοτική Αρχή είναι ανοικτή σε προτάσεις για την αξιοποίηση χώρων που θα είναι διαθέσιμοι και θα συμπεριληφθούν στην οριστική μελέτη.

Δείτε το video με την τοποθέτηση του δημάρχου Ωρωπού που λαμβάνει θέση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το έργο της Ανάπλασης των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού:

https://www.youtube.com/watch?v=zb_1ZJx0kR8