ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ωρωπού για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου

Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ωρωπού για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιώργος Γεροβασιλάκος, ο εντεταλμένος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Λεμπούσης, οι αντιδήμαρχοι Χαλκουτσίου Ανδρέας Γαζβινιάν, Μαρκοπούλου Γιώργος Αρμυριώτης, Καλάμου Παναγιώτης Κιούσης, Μαλακάσας Μηλεσίου Γιώργος Παπαγιάννης, εκπρόσωπος ΣΥΝΠΑ και αντιδήμαρχος Αυλώνα Νίκος Τζεβελέκος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ωρωπού Νίκος Λούπης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Οινοφύτων Αλέξανδρος Βλαχογιάννης, ο εκπρόσωπος του 6ου Σταθμού Πυροσβεστικής Ανδρέας Κουρκούνας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού Κώστας Μακρής, ο ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνα Χ.Αγγέλου, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού Αλέξανδρος Ξαρχουλάκος, ο Λιμενάρχης Ωρωπού Απόστολος Σωτηρόπουλος, ο Δασάρχης Καπανδριτίου Διονύσης Σωτηρόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα Έφης Κρέμου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέων Παλατίων Γιώργος Δεληγιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Συκαμίνου Αθανάσιος Πολίτης, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων Μ.Α.Κ.Ι.Π., Πυρασφάλεια Νέας Πολιτείας, Σ.Ε.Α.Δ., Ε.Σ.Δ.Ω. και ΕΘ.Ο.Π.Μηλεσίου.

Συζητήθηκαν θέματα που έθεσαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων. Ζητήματα υποδομών και συντονισμού αλλά και των ενεργειών που έχει κάνει ο Δήμος για την συντήρηση και επισκευή των κρουνών, των οχημάτων υποστήριξης κλπ. Συζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση πιθανών κρίσεων αλλά και άμεσης υποστήριξης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει και την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων πυρόσβεσης.

Συμφωνήθηκε να γίνει και νέα συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα και στο μεταξύ να γίνουν ανακοινώσεις του Δήμου Ωρωπού για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους καθαρισμούς των οικοπέδων, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς καύσεων από την 1η Μαΐου καθώς και για τα υψηλά πρόστιμα και τις αυστηρές αστικές και ποινικές ευθύνες των παραβατών. Ευχή όλων είναι να έχουμε μία καλή αντιπυρική περίοδο.