ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Κυκλική Οικονομία στην πράξη από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ – Δωρεάν διανομή λιπάσματος από βιοαπόβλητα και στους παραγωγούς του Δήμου Ωρωπού
Featured

Κυκλική Οικονομία στην πράξη από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ – Δωρεάν διανομή λιπάσματος από βιοαπόβλητα και στους παραγωγούς του Δήμου Ωρωπού

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή της Αττικής και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τα οφέλη από τον νέο τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών»

Την κυκλική οικονομία στην πράξη, αναδεικνύει η Περιφέρεια Αττικής μέσα από την στοχευμένη στρατηγική της για την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών.

Μετά από τους αγρότες και παραγωγούς των Δήμων Κρωπίας και Μαραθώνα, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ συνέχισαν την διανομή δωρεάν πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού από την επεξεργασία βιοαποβλήτων στους παραγωγούς του Δήμου Ωρωπού, στο πλαίσιο αιτήματος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Την παράδοση και διανομή των περίπου 7.500 σάκων των 20lit, έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής προστασίας Β. Κόκκαλη, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γ. Γιασημάκη. Τον κο Πατούλη συνόδευαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και στελέχη της Περιφέρειας, ενώ στη διαδικασία παραβρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής Β. Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι Γ. Παπαγιάννης, Α. Γαζβινιάν, Ν. Τζεβελέκος, Μ. Ντάσης, Π. Κιούσης, Χ. Σαμπάνης, Θ. Μακροδημήτρης, Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής Κ. Στουραΐτης και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Χ. Μπάκας.

«Συνεχίζουμε την προώθηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας και στον Δήμο Ωρωπού, έναν δήμο με μεγάλο αγροτικό κεφάλαιο στην Αττική μας. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ αποδεικνύουν στην πράξη τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τις στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των σκουπιδιών μας προς όφελος του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί το σημερινό αποτέλεσμα έρχεται ως επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε με τους Δήμους της Αττικής μας, για να δώσουμε αξία στα σκουπίδια. Καλούμε και πάλι τους πολίτες να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης της συνείδησης της ανακύκλωσης.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όχι με λόγια, αλλά με έργα, με σκληρή δουλειά και συνεργασία. Η πρωτοβουλία αυτή προς τους παραγωγούς, θα είναι μια διαρκής στήριξη κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε έτος, ώστε να δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια στην μεγάλη αλυσίδα της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που κάνει ο ΕΔΣΝΑ για τα βιοαπόβλητα στηρίζοντας στην πράξη τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, ενώ ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως αυτή ενισχύει στην πράξη την τοπική οικονομία και αφήνει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής κ. Στουραΐτης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για την συνέχιση της πρωτοβουλίας η οποία, όπως είπε, έχει άμεσο αντίκτυπο και στη συγκράτηση των τιμών των γεωργικών προϊόντων στο ράφι.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ αναμένεται να ολοκληρώσουν εντός του 2023 τη διανομή 200 υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 45.000 καφέ κάδων για να ενισχύσουν τα προγράμματα ανακύκλωσης των δήμων.

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/YhAZ99sfk2M