ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ» την Κυριακή 18/6 στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ» την Κυριακή 18/6 στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου

Ο Δήμος Ωρωπού και το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Ε.Δ.Ο.Κ., διοργανώνουν τη Κυριακή 18 Ιουνίου το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην παραλία Πηγαδάκια Χαλκουτσίου (πύργο ναυαγοσώστη) και ώρα 10:00 με 13:00 (18/6).

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα γίνει εκπαίδευση στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής, θα διδαχτούν τρόποι εισόδου στο υγρό στοιχείο, τρόποι προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόποι μεταφορά του θύματος, έξοδος από το υγρό στοιχείο και τέλος εκπαίδευση στη παροχή Α’ Βοηθειών.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

Μαγιό - Μάσκα - Γυαλιά κολυμβητηρίου - Σαγιονάρες - Βατραχοπέδιλα - Πετσέτα - Σκουφάκι κολυμβητηρίου - Προστασία από καιρικές συνθήκες (χρήση αντηλιακού, γυαλιά ηλίου και καπέλο).

Οι συμμετέχοντες, κατά προτίμηση θα πρέπει να φοράνε μπλούζα.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από πνιγμό με τα περισσότερα θύματα να χάνουν τη ζωή τους σε κοντινή απόσταση από τη στεριά. Εκτός από τον πνιγμό, υπάρχουν και τα ατυχήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς και μόνιμους τραυματισμούς.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 – 15:00 στα τηλέφωνα 22950-34736 & 22950-35169.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.