ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συγκινητικό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη - Τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του από τον Δήμαρχο Ωρωπού

Συγκινητικό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη - Τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του από τον Δήμαρχο Ωρωπού

Βραδιά αφιερωμένη στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» Νίκο Ξυλούρη διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Κρητών Ωρωπού «Η ΚΡΗΤΗ» στον ανοικτό χώρο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων, φορέων και εκατοντάδων θεατών.

Συγκινητική στιγμή ήταν η βράβευση τιμής ένεκεν της συζύγου του Ουρανίας Ξυλούρη από το δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη αλλά και η βράβευση τόσο της μαέστρου Αθανασίας Καρελιώτη και του 10χρονου Βασίλη Τριανταφύλλου που έπαιξε καραγκιόζη. Τις βραβεύσεις έκανε η Άννα Μπαφάκη. Συμμετείχαν η χορωδία του Συλλόγου Κρητών «Η Κρήτη», η παιδική χορωδία του Συλλόγου, ενώ ορισμένα από τα τραγούδια όπως «ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα» συνοδεύτηκαν από το θέατρο σκιών Βασίλη Τριανταφύλλου. Στη λύρα ήταν ο Φωκάς Μουρτζάκης, στο λαούτο ο Ανδρέας Παπαδάκης και στο πιάνο η Αθανασίας Καρελιώτη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μπαφάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης αλλά και στους συντελεστές της και ευχαρίστησε το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ωρωπού για την υποστήριξη.

Ο Νίκος Ξυλούρης (γνωστός επίσης και με το παρατσούκλι Ψαρονίκος ή τον τιμητικό χαρακτηρισμό Αρχάγγελος της Κρήτης, Ανώγεια Ρεθύμνου, 7 Ιουλίου 1936 – Πειραιάς, 8 Φεβρουαρίου 1980) ήταν Έλληνας μουσικός και τραγουδιστής του λαϊκού, του δημοτικού και του εντέχνου. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς, ενώ συνέβαλε αποφασιστικά στην διάσωση της κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

https://www.youtube.com/watch?v=FE_645WyV5U

Γιώργος Γιασημάκης Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κρητών Ωρωπού "Η Κρήτη'' #Ξηλούρης