ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Ωρωπός γιόρτασε τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας

Ο Ωρωπός γιόρτασε τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας

Με το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας εορτάστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας η μνήμη της Αγίας και Πολυούχος του Ωρωπού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλου.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών των Τοπικών Συμβουλίων, φορέων, συλλόγων και πλήθους πιστών, ενώ η μπάντα της ΚΕΔΩ παιάνισε εμβατήρια και τον Εθνικό Ύμνο.

Το παραδοσιακό πανηγύρι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού «ο Ασωπός» υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ωρωπού με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεσίου Αττικής «Ο Άγιος Δημήτριος», του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πολυδενδρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Μαρκοπούλου «Οι Καρυάτιδες».

Την παράσταση έκλεψαν τα μέλη του Κέντρου της Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων με τις παραδοσιακές στολές και τα χορευτικά τους. Πλήθος πιστών γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίας Μαρίνας και απόλαυσαν παραδοσιακά τραγούδια από τον πάτερ Ιωάννη Μάνο και τη Φωτεινή Κομπορόζου, τον Αποστόλη Σταυρόπουλο, τον Κωνσταντίνο Χρυσικόπουλο, τον Ιωάννη Τούσια και τον Κωνσταντίνο Κούκλαρη.

Δήμος Ωρωπού Γιασημάκης Γιώργος #Αγία_Μαρίνα