ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το Καπανδρίτι γιορτάζει τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Το Καπανδρίτι γιορτάζει τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον εορτάζονταν Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Καπανδρίτι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.Κυρίλου.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του Καπανδριτίου παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Τρομπούκη, των αντιδημάρχων Μιχάλη Ντάση, Γιάννη Δήμα, Ευάγγελου Ηλιάσκου, των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Βελτανιώτη, Φώτη Χρυσούλα, Χρήστου Σαμπάνη, μελών τοπικών συμβουλίων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.

Η μπάντα του Δήμου Ωρωπού παιάνισε εμβατήρια και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ αξιωματικοί του Α/Τ Ωρωπού και εθελοντές βοήθησαν τα μέγιστα στην οργάνωση για την περιφορά της εικόνας.

Η Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή Αθληφόρος ή Παρασκευή Μεγαλομάρτυς είναι αγία της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα. Σε ηλικία 20 ετών έμεινε ορφανή και από τους δυο γονείς, γεγονός που την κατέστησε κληρονόμο σημαντικής περιουσίας, την οποία και εκποίησε, διαθέτοντας τα χρήματα σε φτωχούς και ασθενείς. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου.

Χρόνια Πολλά!

Γιασημάκης Γιώργος Δήμος Ωρωπού #Καπανδρίτι Μιχάλης Ντάσης #Αγία_Παρασκευή