ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα Νέα Παλάτια γιόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Τιμοθέουου Αρχιεπισκόπου Προκοννήσου

Τα Νέα Παλάτια γιόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Τιμοθέουου Αρχιεπισκόπου Προκοννήσου

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Τιμοθέου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού εορτάστηκε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου του Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Προκοννήσου που εορτάζει την 1η Αυγούστου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης πλαισιούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αρχιερατικό Επιτρόπο Ωρωπού - Καπανδριτίου, π. Αντωνίου Παπαχαραλάμπους και πατέρων των ενοριών της περιοχής.

Ακολούθησε περιφορά της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, των αντιδημάρχων Ευάγγελου Ηλιάσκου, Ιωάννη Κανελλόπουλου, του προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Λίτσα, των τοπικών συμβούλων Δημήτρη Ελεύθερα, Νίκου Γαβριήλ ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων με παραδοσιακές φορεσιές συνόδευσαν την Ιερά Εικόνα.

Ο Άγιος Τιμόθεος έζησε στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ.. Λόγω τη μεγάλης του αρετής, έγινε επίσκοπος Προκοννήσου ή Προικοννήσου, και που σήμερα λέγεται Μαρμαράς. Τα ποιμαντικά του καθήκοντα εξάσκησε άριστα δια της πραότητας του και δια της προσευχής. Κάποτε μάλιστα θεράπευσε και την κόρη του βασιλιά Ιουστινιανού από δαιμόνιο. Απεβίωσε ειρηνικά την 1η Αυγούστου. Αργότερα η βασίλισσα Θεοδώρα, προς ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Άγιο, έκτισε Μονή στο όνομα του, εκεί όπου βρέθηκε το άγιο λείψανο του. Εκεί κοντά μάλιστα, βρέθηκε και πηγή αγιάσματος.

Χρόνια Πολλά. Καλό μήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=X8x7HQvL57E

https://invite.viber.com/...

Δήμος Ωρωπού Γιασημάκης Γιώργος #Νέα_Παλάτια #Άγιος_Τιμόθεος