ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Mε λάθη ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού κύριος Δημήτρης Κιούσης

Mε λάθη ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού κύριος Δημήτρης Κιούσης

Τα αποκαλυπτήρια της παράταξης «Προοπτική για τον Ωρωπό» που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο Δήμο Ωρωπού στις εκλογές του Οκτωβρίου έκανε ο Δημήτρης Κιούσης. Ο άλλοτε αντιπρόεδρος του ΟΣΕ που έχει περάσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ έχει την υποστήριξη του πρώην δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση, του Διονύση Καμπιώτη αλλά και του Νώντα Δημητρίου που εκδιώχθηκε από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη για διάφορα ατοπήματα που έκανε με το «καλημέρα» της θητείας του το 2019.

«Ξεκινάμε την πορεία μας για τις εκλογές με ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό», είπε στην εισαγωγή του ο Δημήτρης Κιούσης θέλοντας να δώσει έμφαση στην κίνηση του.

Τώρα, πως κατάφεραν να ανέβουν στο... κότερο ο Θωμάς Ρούσσης και ο Νώντας Δημητρίου που μόνο μαχαίρια δεν είχαν βγάλει στις εκλογές του 2019 είναι μία άλλη ιστορία και ερμηνεύεται από τις ετερόκλητες δυνάμεις που έχουν συμπράξει ώστε να πάρουν το δημαρχία του Δήμου Ωρωπού.

Είμαι μαέστρος

Ο Δημήτρης Κιούσης αυτοπροσδιορίστηκε ως «μαέστρος» της «νέας ορχήστρας» που μπήκε στον προεκλογικό στίβο και ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση πως έχει την ευθύνη των όποιων αποφάσεων και ανακοινώσεων γίνουν για το επόμενο διάστημα. Για την ακρίβεια όλα μετατέθηκαν για το προσεχές διάστημα, μέχρι και η ανακοίνωση όλων των υποψηφίων για τους οποίους ο Δημήτρης Κιούσης είπε μεταξύ άλλων: «Πολλοί υποψήφιοι μας είναι διακοπές ή απουσιάζουν για λόγους υγείας ή εργάζονται» αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και ακόμα όσους τον έχουν στηρίξει. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Μπορεί πράγματι πολλοί υποψήφιοι να είναι διακοπές αλλά και να γυρίσουν στη βάση τους δεν είναι βέβαιο πως θα θελήσουν να συνταχθούν με τις φιλοδοξίες του Δημήτρη Κιούση και κυρίως του Θωμά Ρούσση που φέρεται να είναι και ο ιθύνων νους όλης αυτή της προσπάθειας.

Μπέρδεψε τις δραχμές με τα ευρώ

Ο Κιούσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για αναβάθμιση του Δήμου Ωρωπού και των χωριών, της αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος αλλά και των υποδομών και μίλησε για υποβάθμιση της αξίας της γης επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και ο Νώντας Δημητρίου. Το παράδειγμα όμως που ανέφερε ο Κιούσης ήταν ατυχές καθώς σύγκρινε τις τιμές του στρέμματος το 1995 που ήταν σε... δραχμές με το 2023 που έχουμε Ευρώ και η αξία του έχει 10πλασιαστεί!

Τα ηλιοβασιλέματα...

«Το 1995 όταν ήρθα στον Ωρωπό το στρέμμα είχε 20.000 με 50.000. Τώρα έχει 1.500 Ευρώ (511.000 σε δραχμές). Τόσο μεγάλη είναι η υποτίμηση», είπε ο Δημήτρης Κιούσης προκαλώντας δικαιολογημένα μειδιάματα. Η ουσία είναι πως ο Δημήτρης Κιούσης χρειάζεται ακόμα πολύ διάβασμα, πιο δυνατά επιχειρήματα και ένα πρόγραμμα 100 εκ. Ευρώ για να αντιπαρατεθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της σημερινής δημοτικής αρχής του Γιώργου Γιασημάκη. Με θυμό και παρορμητισμό δεν πείθονται πλέον οι πολίτες. Οι εποχές των παραβολών και των παρομοιώσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί και όπως φαίνεται το μόνο χρήσιμο στην παράταξη του Δημήτρη Κιούση θα είναι το ιστιοπλοϊκό για μία ωραία κρουαζιέρα στον όμορφο νότιο Ευβοϊκό με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα.