ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επικός Μάκης Μίτας: Ο Ωρωπιώτης σκοπευτής στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024 στο Παρίσι

Επικός Μάκης Μίτας: Ο Ωρωπιώτης σκοπευτής στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024 στο Παρίσι

O Ωρωπιώτης Μάκης Μίτας δόξασε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που γίνεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αναδείχτηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκητ μετά από συγκλονιστική εμφάνιση στους τελικούς απέναντι στην ελίτ του αγωνίσματος. Παράλληλα εξασφάλισε μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιτ. Είναι μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, μία μεγάλη δικαίωση για τον πρωταθλητή μας, τον προπονητή του, την ελληνική ομάδα σκοποβολής, της οικογένειας του και των υποστηρικτών του.

Θα είναι η τρίτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Λονδίνο (2012) και το Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης επικοινώνησε με τους γονείς του για να δώσει τα συγχαρητήρια του και δήλωσε σε ανάρτηση του: «Συγκίνηση και περηφάνεια και τον δικό μας ΜΑΚΗ ΜΙΤΑ που δοξάζει την Ελλάδα και τον Ωρωπό. Πριν από λίγο έγραψε ιστορία με την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 και το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Μπράβο Μάκη. Συγχαρητήρια στην οικογένειά σου και στους περήφανους γονείς σου που είναι πάντα δίπλα σου. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ... ».

Ο Μάκης Μίτας στον τελικό σημείωσε επίδοση 56/60, έναντι 55/60 Εετού Καλιόινεν που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. O Αιγύπτιος Αζμί Μεχελμπά πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Στους προκριματικούς έγινε επική μάχη με τον το Μάκη Μίτα να σημειώνει επίδοση 124/125.

Αύριο Κυριακή ο Μάκης Μίτας θα αγωνιστεί στο μεικτό με την Εμμανουέλα Κατζουράκη.

 Επίσης, η εθνική ομάδα του σκητ ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι σκοπευτές μας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Οι Ευθύμιος Μίτας (124), Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (121) και Νικόλαος Μαυρομμάτης (121) με επίδοση στο σύνολο 366/375 κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ και πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΡΑΚΑΚΗ, ΜΟΣΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ

Οι συμμετοχές της ελληνικής σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ανέρχονται στις τέσσερις!

 Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων τέσσερις εκπρόσωποι της ελληνικής σκοποβολής θα δώσουν παρών: η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη, η Εμμανουέλα Κατζουράκη και ο Μάκης Μίτας.

Δήμος Ωρωπού Γιασημάκης Γιώργος Mitas Makis #σκοποβολή #Μαλακάσα