ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 Έχει κληθεί σε απολογία, από τον Εισαγγελέα για τον ΟΣΕ και για τα Τέμπη ο Δημήτρης Κιούσης

Έχει κληθεί σε απολογία, από τον Εισαγγελέα για τον ΟΣΕ και για τα Τέμπη ο Δημήτρης Κιούσης

Είναι γνωστό σε όλους μας πως είναι σε εξέλιξη διάφορες ανακριτικές διαδικασίες και έρευνες για τα όσα εχουν συμβεί πριν φτάσουμε στο τραγικό συμβάν των Τεμπών, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν άδικα δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Η Ευρωπαϊκή εισαγγελία επίσης έχει καλέσει 34 διευθυντικά στελέχη όλων των βαθμίδων του ΟΣΕ, να καταθέσουν σε αναζήτηση ευθυνών και άλλων προσώπων που είχαν συμμετοχή στην κακοδιαχείριση και στην μη ανανέωση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει σε εμάς ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν κληθεί για να δώσουν εξηγήσεις, είναι και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού Δημήτρης Κιούσης.

Ο κ. Κιούσης ως γνωστό διετέλεσε επί σειρά ετών στον οργανισμό, ως Εκτελεστικό μέλος (στην ουσία Αντιπρόεδρος).

Υπενθυμίζουμε πως η τότε τοποθέτηση του σε αυτή τη θέση είχε χαιρετιστει με ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία της Λάρισας, αφού λόγω της καταγωγής του κ. Κιούση από εκεί, θεωρήθηκε πως οι παρεμβάσεις του θα είναι καθοριστικές και θα βοηθήσουν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Οργανισμού στην περιοχή.

Πράγμα βεβαίως που αν κρίνουμε από τα τραγικά αποτελέσματα δεν επετεύχθει.

Είναι σίγουρο είναι πως η κλήση του σε απολογία, αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία και στην αξία της πολιτικής ταυτότητας του κ. Κιούση.

Το πιο τραγικό είναι πως ο κ. Κιούσης στα αποκαλυπτήρια του Συνδυσμού του για υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού είχε αναφερθεί στο... επιτυχημένο έργο του στον ΟΣΕ, ενώ το 2019 στο Καπανδρίτι (σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ) υπηρηφανεύονταν πως επί διοίκησης του στον ΟΣΕ ο χρόνος του ταξιδιού Αθήνα - Θεσσαλονίκη, είχε μειωθεί. «Επί των ημερών μου μειώσαμε στις 5 ώρες το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Στα 4 χρόνια που ήμουν στον Ο.Σ.Ε δεν υπήρχε υποψία σκανδάλου», έλεγε ο Κιούσης το 2019.

Γιατί όμως κ. Κιούση  είπατε μόνος σας, ότι δεν υπάρχει υποψία σκανδάλου κατά τη θητεία σας στον Ο.Σ.Ε; Ίσως  θέλετε με αυτό τον τρόπο να καλύψετε  τις αποκαλύψεις που έρχονται;  Και δεν είναι λίγα αυτά που σας καταλογίζονται.  Υπομονή λίγες ημέρες και όλα θα έρθουν στο φως.

Αυτός είναι που θέλει να «αλλάξει» τον Δήμο Ωρωπού.