ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δράση ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού για την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού

Δράση ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού για την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Υπολογίζεται πως πάνω από το 30% των μαθητών παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα bullying.

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων συμμετείχαν δυναμικά και τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού που για άλλη μία φορά ήταν πρωτοπόρα στις κοινωνικές δράσεις.

Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους βρέθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού. Άνοιξαν την αγκαλιά τους και φώναξαν συνθήματα κατά της βίας, του bullying και του σχολικού εκφοβισμού κρατώντας άσπρα και μπλε μπαλόνια παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής και μελών της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο διευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ Δημήτρης Δεληγιάννης δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά αλλά και για όλο τον κόσμο. Είμαστε ενάντια στη βία, υπέρ της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας, της συμπερίληψης και με στόχους καλούς και δημιουργικούς. Τα παιδιά το χαίρονται και συμμετέχουν με τη ψυχή τους».

Η Αιμιλία Δημητρακοπούλου νοσηλεύτρια δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για όλη την κοινωνία και τα παιδιά στέλνουν το δυνατό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Ερχόμαστε να σπάσουμε τη σιωπή με στόχο να ακουστούν όλες οι μαθητικές φωνές. Λέμε «στοπ» στη βία. Τα παιδιά συμμετέχουν και το χαίρονται».

https://www.youtube.com/watch?v=SHSNumdkgeE

https://www.tiktok.com/@oroposg.../video/7343267674568396064

Γιώργος Γιασημάκης Δήμος Ωρωπού Municipality of Oropos Σύλλογος Γονέων Ενεεγύλ Ωρωπού ΦΙΛΟΙ ΕΝΕΕΓΥΛ ΩΡΩΠΟΥ Dimitris Deligiannis