ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Δήμος Ωρωπού τίμησε την Πανελλήνια σχολική ημέρα φιλοζωίας

Ο Δήμος Ωρωπού τίμησε την Πανελλήνια σχολική ημέρα φιλοζωίας

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, η Επιτροπή Διαχείρισης Αδεσπότων Δήμου Ωρωπού πραγματοποίησε Εκπαιδευτική Φιλοζωική Δράση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων. Σκοπός της καθιέρωσης της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά γνώση και ευαισθησίες για τα αδέσποτα. Τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να σέβονται τα ζώα, ώστε μεγαλώνοντας να αναπτύξουν υπευθυνότητα, σεβασμό και πρωταγωνιστικές δράσεις.

Καλεσμένη ήταν η συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και συντονίστρια Φιλοζωίας της Γραμματείας Εθελοντισμού της Ν.Δ. Δώρα Λοΐζου, που παρουσίασε το παιδικό βιβλίο της με τίτλο «Το καταφύγιο της Αγάπης», από τις εκδόσεις «Διάπλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλωσόρισε τους μαθητές και τα μέλη της Επιτροπής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού Αστικής Πανίδας φροντίδα και προστασία αδέσποτων ζώων Μιχάλης Ντάσης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, παρουσίασε τις υπεύθυνες της Πενταμελούς Επιτροπής Ζωή Παπατάσου και Σίσσυ Αδραμιτλή.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Δώρα Λοίζου. Οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών, καθώς επίσης την υιοθέτηση θετικής στάσης και καλής συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών κορυφώθηκε όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον Λάρι, ένα γλυκύτατο κουταβάκι – αδεσποτάκι που φιλοξενεί η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Δήμου Ωρωπού μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια που θα το υιοθετήσει. H δράση ολοκληρώθηκε με το αισιόδοξο μήνυμα «αγαπάμε τα αδέσποτα και φροντίζουμε για αυτά», τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τον Λάρι και έδωσαν υπόσχεση για να εφαρμόσουν τη γνώση και την εμπειρία της σημερινής ημέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=LDJYZ_e6n-0