ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα «Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων στις μέρες μας, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία» πραγματοποιήθηκαν, στο Δήμο Ωρωπού

Δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα «Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων στις μέρες μας, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία» πραγματοποιήθηκαν, στο Δήμο Ωρωπού

Στo πλαίσιo των δράσεων με θέμα «Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων στις μέρες μας, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία», που διοργανώνονται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ωρωπού και Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες, απευθυνόμενες σε γονείς και μαθητές, στο Λύκειο Μίκης Θεοδωράκης Σκάλας Ωρωπού (03-04-2024) και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Αυλώνα (10-4-2024).

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν η Καλογράνη Ασημίνα Msc Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ωρωπού και ο Ξαρχουλάκος Αλέξανδρος, Αστυνόμος Β’, Διοικητής του Τ.Α. Ωρωπού.

Έγινε σύντομη ιστορική αναδρομή της νεανικής παραβατικότητας. Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν από την ψυχολόγο, τα αίτια των παραβατικών συμπεριφορών, οι συχνότερες και πιο συνήθεις παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες εκδηλώνονται από τους ανηλίκους. Επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και του κοινωνικού περίγυρου στην ανάπτυξη και εδραίωση του φαινομένου. Οι επιπτώσεις των παραβατικών συμπεριφορών, στο άτομο και την κοινωνία. Αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν συμβουλές προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την μείωση της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων.

Ο Διοικητής του Τ.Α., αναφέρθηκε σε περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών, ορμώμενος από την εμπειρία του και παρουσίασε μέτρα προληπτικών μηχανισμών αντιμετώπισης της παραβατικότητας ανηλίκων. Επίσης, παρατάθηκαν στατιστικά στοιχεία, αντλημένα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, συναφούς με το αντικείμενο περιεχομένου, και ακολούθησε συζήτηση γονέων, μαθητών και ομιλητών.

Οι επόμενες δράσεις - ομιλίες έχουν προγραμματιστεί:

17 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Γυμνάσιο- Λύκειο Καλάμου

24 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου