ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ωρωπού πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου 2024

Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ωρωπού πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου 2024

Οι προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο, ζητήματα οργάνωσης και συντονισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρκόπουλο.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης εκτέλεσε χρέη προέδρου της συνεδρίασης. Ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε πως ο ίδιος αλλά και όλη η Δημοτική Αρχή και φυσικά η Πολιτική Προστασία του Δήμου τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να θωρακίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού. «Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Ο βαθμός ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας τα πρώτα λεπτά μετά από κάθε πυρκαγιά, κρίση ή άλλο φυσικό φαινόμενο είναι το μεγάλο στοίχημα. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φυσικά τους Εθελοντές μας που πλαισιώνουν την κοινή προσπάθεια», είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Χαιρετισμό έκανε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας ο οποίος τόνισε πως Δήμος και Εθελοντές έχουν δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα που θα είναι καθημερινά στη διάθεση της Πυροσβεστικής, ενώ τόνισε την ανάγκη να συνδράμουν και οι πολίτες την όλη προσπάθεια με καθαρισμούς οικοπέδων και φυσικά να μην πετούν ανεξέλεγκτα ογκώδη και κηπαία χωρίς να έχουν ειδοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού.

Ο Ειδικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Μονιάκης ανέλυσε όλες τις προετοιμασίες που έχει κάνει ο Δήμος Ωρωπού τόσο με την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο των τεσσάρων σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και εκκένωσης καθώς και τις προετοιμασίες με τις Εθελοντικές ομάδες, την πιστοποίηση 150 εθελοντών, ενώ έκανε ενημέρωση για τα πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των Εθελοντικών ομάδων που με πιστοποιημένους χειριστές θα ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Κωνσταντίνος Πούλος Διοικητής Π.Σ. Βοιωτίας χαιρέτησε την τεράστια πρόοδο που έχει διαπιστώσει στις προετοιμασίες του Δήμου Ωρωπού αλλά και στη δουλειά που έχει γίνει στα τέσσερα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που κοινοποιήθηκαν σε όλες τις Αρχές αλλά και στην υπηρεσία του και τόνισε πως έχουν γίνει προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή επιτήρηση του τομέα ευθύνης του.

Ο Αχιλλέας Παπαχρήστος Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και έκανε επισημάνσεις για εργασίες και βελτιώσεις πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιώργος Γεροβασιλάκος, ο δασάρχης Καπανδριτίου Διονύσης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και εκπρόσωπος ΣΠΑ Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος της Επιτροπής του ΣΥΝ Πάρνηθας Βασίλης Λαζάρου, ο εκπρόσωπος της Π.Σ. Οινοφύτων Κωνσταντίνος Λιάκος, ο Δ/κτης του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού Κώστας Μακρής, η Δ/κτρια του Α.Τ. Αυλώνα Μαρία Μπέτκα, ο Δ/κτης Λιμεναρχείου Ωρωπού Βασίλης Λεμπούσης, ο Δ/θυντης της Δημοτικής Αστυνομίας Ωρωπού Λουκάς Αρκουδέας, ο αξιωματικός του ΚΕΤΘ Αδάμ Γκάσας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ύδρευσης και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμυριώτης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Ωρωπού Ιωάννης Κανελλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Οικονομίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πέτρος Δέδες, ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Καλάμου Παναγιώτης Πέππας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μαλακάσας Σταμάτης Κόης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολυδενδρίου Ντιάνα Ηλιάδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Συκαμίνου και αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού Δημήτρης Σαμπάνης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Τόλιας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφιδνών Μίμης Πάντος, ο ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαρκοπούλου Μιχάλης Λαγός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκουτσίου Δημήτρης Μπλατσιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Παλατίων Νίκος Γαβριήλ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλακάσας Δημήτρης Αγγελετόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ωρωπού Θανάσης Μακρυγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πολυδενδρίου Θεόδωρος Λόης, η εκπρόσωπος της ΕΘΕΚΑΠ Λυδία Βατσέλα, ο εκπρόσωπος της ΣΕΑΔ Γιώργος Δρούγκας, ο εκπρόσωπος της ΕΘΟΠ Μηλεσίου Ιωάννης Μαθιουμανωλάκης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΔΩ Ελευθέριος Τσαμκόσογλου, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Εθελοντές.

Γιώργος Γιασημάκης Δήμος Ωρωπού Municipality of Oropos Πολιτική Προστασία Δήμος Ωρωπού Πολιτική Προστασία Δήμος Ωρωπού - Civil Protection Municipality of Oropos Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας Γιάννης Δήμας Moniakis Giannis Εθελοντές Μ.Α.Κ.Ι.Π Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας Εθελοντικη Ομαδα Πυρασφαλειας Μηλεσιου Ε.Σ.Δ.Ω Ωρωπού Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού ΕθεΚαΠ 6ος Πυροσβεστικος Σταθμος Αθηνων Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων Vassilis Kikilias Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Υπουργείο Εσωτερικών Ελληνική Αστυνομία