ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«ΙΔΟΥ, ΑΝΑΒΑΙΝΟΜΕΝ...»: Υμνοι και μοιρολόγια της Μεγάλης Βδομάδας στο Παλαιό Πηγάδι στο προαύλιο χώρο του Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού

«ΙΔΟΥ, ΑΝΑΒΑΙΝΟΜΕΝ...»: Υμνοι και μοιρολόγια της Μεγάλης Βδομάδας στο Παλαιό Πηγάδι στο προαύλιο χώρο του Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος, παρουσιάζει την εκδήλωση «Ιδού, Αναβαίνομεν» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ι.Μ.Ν. Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού (παλαιό πηγάδι).

Το πρόγραμμα υπόσχεται μοναδική εμπειρία αποτελούμενη από ύμνους και μοιρολόγια της Μεγάλης Εβδομάδας που προδιαθέτει την έλευση της σημαντικότερης εβδομάδας για την Ορθόδοξη Πίστη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Βυζαντινό χορό «Άδοντες και ψάλλοντες», υπό τη διεύθυνση του πρωτ. Σωτηρίου Αλεβιζάκη.

Συνοδεύουν μουσικά ο Ιωάννης Τούσιας στο ούτι και ο Κωνσταντίνος Κούκλαρης στα κρουστά.

Σας προσκαλούμε σε μια διαφορετική εμπειρία που υπόσχεται να σας συγκινήσει με ύμνους και μοιρολόγια που προαναγγέλλουν το πένθος, τον θάνατο αλλά κυρίως το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

Τίτλος: «Ιδού, Αναβαίνομεν»

Ημερομηνία: 27 Απριλίου 2024 (Σάββατο του Λαζάρου)

Τοποθεσία: Προαύλιος Χώρος Ι.Μ.Ν. Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού

Ώρα Έναρξης: 20:00

Είσοδος: Ελεύθερη

https://www.youtube.com/watch?v=cJ-VwgXw73M