ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tιμή της μνήμης και του έργου των Αγίων Αναργύρων από την ομώνυμη εκκλησία στο Χαλκούτσι

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΑ, ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ
Εν μέσω της πανδημίας η τιμή της μνήμης και του έργου των Αγίων Αναργύρων από την ομώνυμη εκκλησία στο Χαλκούτσι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Ο γιορτινός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη καθώς και περιφορά της ιερής εικόνας παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολλών πιστών.
Οι Κοσμάς και Δαμιανός ήσαν γιατροί και μαρτύρησαν στην Ρώμη καθώς δολοφονήθηκαν από το δάσκαλό τους στην Ιατρική και η μνήμη τους εορτάζεται την 1η Ιουλίου. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί Άγιοι που ονομάζονται Ανάργυροι. Είναι και αρκετοί άλλοι, όπως οι Κύρος και Ιωάννης, Σαμψών και Διομήδης, Μώκιος και Ανίκητος, Θαλλελαίος και Τρύφων κ.λ.π. που επίσης δοξάζονται για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως για την ιατρικές τους υπηρεσίες.
Στο εορταστικό μήνυμα του ο Γιώργος Γιασημάκης είπε: "Το μήνυμα των Αγίων Αναργύρων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι ανιδιοτελείς ιατρικές υπηρεσίες και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι αγαθά απαραίτητα για την κοινωνία που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και όλοι με την αλληλοϋποστήριξη θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα".