ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Ωρωπού γιορτάζει την μνήμη του Προφήτη Ηλία

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία εορτάζεται σήμερα και η ιστορική εκκλησία του Αγίου στον ομώνυμο λόφο στον Ωρωπό έχει την τιμητική της.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού ανηφόρησαν και εφέτος προς το όμορφο ξωκλήσι απ΄όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει τη θέα του ευλογημένου τόπου μας.
Λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας covid-19 και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού για αναστολή των πανηγυρικών εκδηλώσεων δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας αλλά και οι πανηγυρικές εκδηλώσεις.
Ο πάτερ Αντώνιος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα εξέφρασε τη λύπη του για τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως και με τη βοήθεια του Προφήτη Ηλία θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.
Κατά την ορθόδοξη παράδοση, εορτάζεται η μνήμη του Προφήτου Ηλία. Οι ορθόδοξοι δεν εορτάζουν την κοίμηση του, αλλά την ανάληψή του. Από την άλλη, ο απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Ιησούς στον ουρανό, αλλά άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη και ο προφήτης Ηλίας ζει στην γη με φθαρτό σώμα, εδώ και χιλιάδες χρόνια τώρα. Έτσι εμφανίστηκε με το υλικό του σώμα ως εκπρόσωπος των ζώντων, στη Mεταμόρφωση του Κυρίου. Ο Προφήτης Ηλίας ήταν πιστός στο Θεό, και μάλιστα έδειχνε τέτοιο ζήλο, που θανάτωσε και όλους τους ιερείς του δαίμονα βάαλ. Η ιστορία αναφέρει πως ο προφήτης Ηλίας δεν έχει πεθάνει, αλλά αναλήφθηκε με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισαίο. Στη Μεταμόρφωση του Ιησού, στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Χρόνια πολλά!