ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Γιασημάκης: O Δήμαρχος που θα ήθελαν να έχουν όλοι οι δημότες, στα δύσκολα!

Η μάχη με τις φλόγες ήταν δύσκολη και σε πολλές στιγμές κρίθηκε και επικίνδυνη για όσους επιχειρούσαν εναντίον της πυρκαγιάς στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης. 

Την στιγμή που η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό με κατεύθυνση τον Ωρωπό όλοι μας σκεφτήκαμε τις συνέπειες και του που μπορεί να έσβηνε αυτό το τεράστιο μέτωπο! 

Συνολικά στα βορειοδυτικά όρια του Δήμου Ωρωπού σημειώνεται πως κάηκαν ολοσχερώς περίπου 80 σπίτια ενώ ακόμη 40 φαίνεται να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές! 

Ευτυχώς για όλους ο Δήμος Ωρωπού είχε τον κατάλληλο άνθρωπο στην πιο δύσκολη στιγμή του που δεν ειναι άλλος απο τον δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη.

Αποδείχθηκε χαλκέντερος, δεν μάσησε απο τις φλόγες που έφταναν τα 30 και 40 μέτρα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, απο το ξεκίνημα της πυρκαγιάς και δεν παράτησε την μάχη ούτε λεπτό! 

Ο δήμαρχος Ωρωπού έμεινε 4 μέρες άυπνος, με ελάχιστα λεπτά ξεκούρασης ενδιάμεσα -όπου κοιμόταν στο αυτοκίνητο και οχι στο σπίτι- δίνοντας την μάχη για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού. 

Τι και αν οι προβλέψεις είχαν γίνει εφιαλτικές απο ένα σημείο και μετά, κάνοντας λόγο οτι το μέτωπο θα σβήσει μόνο στην Σκάλα Ωρωπού; 

Δεν πτοήθηκε ανακάλεσε άμεσα όλες τις άδειες των υπαλλήλων του Δήμου για να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για τον τόπο και κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές στις λιγότερο δυνατές που γινόταν! 

Με εντολή του δημάρχου ο δήμος Ωρωπού απο την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στους δημότες που έχασαν την περιουσία τους, παρέχοντας εκτός απο καταλύματα οτιδήποτε κρίνεται αναγκαίο για εκείνους, όπως ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης! 

Εύγε και συγχαρητήρια για την τιτάνια προσπάθεια του δημάρχου και των στελεχών του, που ξεπέρασαν εαυτό και δυσκολίες!