ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και της μεγάλης μάχης που δίνει η Δημοτική Αρχή Ωρωπού, οι εκφραστές του παρελθόντος βαδίζοντας στον σκοτεινό δρόμο της παραπληροφόρησης με προφανή στόχο τη δημιουργία σύγχυσης & λανθασμένων εντυπώσεων.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και της μεγάλης μάχης που δίνει η Δημοτική Αρχή Ωρωπού για να σταθεί στο πλευρό των δημοτών οι εκφραστές του παρελθόντος συνεχίζουν να βαδίζουν στον σκοτεινό δρόμο της παραπληροφόρησης με προφανή στόχο τη δημιουργία σύγχυσης και λανθασμένων εντυπώσεων.


Αυτή τη φορά στόχος ήταν η Κ.Ε.Δ.Ω. η οποία συνεχίζει με διαφάνεια και νομιμότητα το πλούσιο και παραγωγικό κοινωνικό της έργο, με γνώμονα την προσφορά στο δημότη.


Η αποτελεσματικότητα των πράξεων και των έργων της Κ.Ε.Δ.Ω προφανώς και παράγει συγκρίσεις με το παρελθόν.


Οι εκφραστές της αποσταθεροποίησης μην έχοντας άλλη επιλογή δε διστάζουν να συκοφαντούν με αίολες καταγγελίες και αόριστες «αποκαλύψεις» για τις οποίες πλέον θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για τη γνησιότητα τους.


Στο τελευταίο συκοφαντικό δημοσίευμα που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Κάτσενου ως καλός μάγειρας ανακατεύει προϋπολογισμούς και χρηματοδοτήσεις με τα τεστ covid-19 και επιχειρεί να αμαυρώσει την σπουδαία και σημαντική απόφαση να γίνει το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου κέντρο covid-19.


Προς ενημέρωση των πολιτών ο προϋπολογισμός της Κ.Ε.Δ.Ω. για το 2020 ήταν 1.090.000 Ευρώ, έναντι 1.190.000 της προηγούμενης διοίκησης αλλά το βασικό είναι πως και για το 2020 είχε την ίδια χρηματοδότηση που είχε και επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (2019 - 2020 ποσό χρηματοδότησης 700.000 Ευρώ).


Το πιο σημαντικό και συνάμα λυπηρό είναι πως η Κ.Ε.Δ.Ω. εντός του 2020 καλείται να λειτουργήσει εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης που προκάλεσε κατάρρευση εσόδων και έκρηξη υποχρεώσεων.


Είναι γνωστό πως λόγω της πανδημίας δεν λειτούργησαν κυλικεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, δομές, Κ.Α.Π.Η.,Ωδείο και συνεπώς δεν υπήρξαν τα προϋπολογισμένα Έσοδα ενώ από την άλλη υπήρχε επιβάρυνση του προϋπολογισμού με τα όσα λειτουργικά προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Παρόλα αυτά, με την αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού, τη συμβολή και την προσωπική εργασία όλων των μελών αλλά και εθελοντών όχι μόνο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς όλες οι βασικές δραστηριότητες που περιέχονται στο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων της Κ.Ε.Δ.Ω. αλλά παράγεται πολλαπλάσιο έργο από ανάγκες που προέκυψαν εντός της πανδημίας αλλά και των εκτάκτων παρελκόμενων αναγκών.

Καθημερινά καλούμαστε να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις τρέχουσες και πάγιες υποχρεώσεις μας αλλά και την τακτοποίηση Χρεών ύψους 300.000 ευρώ περίπου ,προς εφορία (Δ.Ο.Υ.) και προς άλλες διάφορες υποθέσεις που βρήκαμε όταν αναλάβαμε την διοίκηση της ΚΕΔΩ.


Όσο για τα αντί covid-19 τεστ ο κωδικός στον προϋπολογισμό της Κ.Ε.Δ.Ω. είναι 1.500 ευρώ και προβλέπει ελέγχους σε εργαζομένους και στα Μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου(σύνολο 25ατόμων περίπου) και δεν έχει καμία σχέση με το ποσό των 24.800 ευρώ που αναφέρεται στο συκοφαντικό και παραπλανητικό δημοσίευμα.


Η Κ.Ε.Δ.Ω. βρίσκεται στην αναζήτηση προσφορών από ειδικευμένα και πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές προσφορές για την υγειονομική προστασία των εργαζομένων και των μελών του Δ.Σ. και η όποια πρωτοβουλία της δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που πάρθηκε στις 18 Νοεμβρίου για δημιουργία κέντρου covid-19 τεστ στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.


Αυτή ήταν μία ακόμα επιτυχή έκβαση των συντονισμένων δράσεων του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη αλλά και μία μεγάλη προσφορά προς τους δημότες του Δήμου μας και δε έχει καμία σχέση με τα μοριακά αντί covid-19 τεστ που θα πρέπει να γίνονται προληπτικά από τους εργαζομένους του Δήμου και τα μέλη του Δ.Σ. που καθημερινα έρχονται σε επαφή με πολίτες αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ω. δηλώνουν πως τα όρια της ανοχής και της υπομονής απέναντι στους νοσταλγούς του παρελθόντος έχουν εξαντληθεί. Οι εμπνευστές συκοφαντικών και ψευδών δημοσιευμάτων θα λαμβάνουν τεκμημιωμένες απαντήσεις και στο εξής δεν θα λογοδοτούν μόνο στην κρίση και στη συνείδηση των δημοτών αλλά και στη δικαιοσύνη.


Καλούμε επίσης τον Ανδρέα Κάτσενο να αναρτήσει την απάντηση της Κ.Ε.Δ.Ω. κάτω από το δημοσίευμα του, ως ελάχιστη υποχρέωση που υποδεικνύεται από τον κώδικα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.