ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Ωρωπού: Ενισχύονται τα Πολιτιστικά και Αθλητικά σωματεία

Ο Δήμος Ωρωπού ανακοινώνει πως με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα ενισχύσει στο μέτρο του δυνατού τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου. Είκοσι είναι οι Πολιτιστικοί σύλλογοι που ενισχύθηκαν και για το έτος 2020.
 
Ειδικά για τους αθλητικούς συλλόγους θα ενισχυθούν οι σύλλογοι που με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχαν αποκλειστεί επιλεκτικά και με παραταξιακά κριτήρια των παραγόντων των διοικήσεων τους από τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν λίγες ημέρες πριν παραδώσει στη νέα Δημοτική Αρχή.
 
Ενισχύονται ο Γυμναστικός Σύλλογος Ωρωπού που ενισχύεται με το ποσό των 10.000 ευρώ, ο Α.Ο. Αυλώνος με το ποσό των 10.000 ευρώ και ο Α.Ο. Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου με το ποσό των 6.000 ευρώ.
 
Είναι μία ακριβοδίκαιη απόφαση που υλοποιεί τη δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των νέων του καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο του 2019 και αφού ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα και τους αποκλεισμούς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
 
Αποκαθιστά δε την αδικία που είχε συντελεστεί έναντι των Αθλητικών συλλόγων του Δήμου με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής η οποία ενίσχυσε αθλητικούς συλλόγους με προφανή ψηφοθηρικά κριτήρια.  
 
Η οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων υλοποιείται εν μέσω της πανδημίας του covid-19  και σε μία περίοδο που νοικοκυρεύονται σταδιακά τα οικονομικά του Δήμου παρότι λόγω των μέτρων της καραντίνας έχουν μειωθεί τα έσοδα.
 
Τα ποσά που εγκρίθηκαν με βάση τις παρούσες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Ωρωπού ο οποίος ακόμα διακανονίζει και αποπληρώνει οικονομικές εκκρεμότητες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
 
Δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη είναι εντός του 2021 και αφού συνεχίσει η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, να ενισχυθούν οικονομικά όλοι οι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και παραταξιακές ταυτότητες των διοικήσεων τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας.
 
Όλοι οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας πρέπει να υποστηριχτούν αλλά και να αναπτυχθούν και ο Δήμος Ωρωπού θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους όχι μόνο στις ετήσιες επιχορηγήσεις αλλά στις καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουν εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Επίσης θα ωφεληθούν πολλαπλά και από τα προγράμματα αναβάθμισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και νέων υποδομών που σχεδιάζονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
 
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού