ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δήμου Ωρωπού

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Ωρωπού. Μετά τις εντατικές προσπάθειες του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη και τη χορηγία του Αθανασίου Μαρτίνου υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού.

Τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων και της κάτοψης που συνοδεύει την οικοδομική άδεια η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, έγιναν στο χώρο που θα κατασκευαστεί το Ειδικό Σχολείο, από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Καπανδριτίου Πολυδενδρίου, Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης Φώτη Χρυσούλα, παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Δημήτρη Νικολετσόπουλου και του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Νίκου Λούπη.
 
Ο Φώτης Χρυσούλας παρουσίασε τη μελέτη του, την κάτοψη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Ειδικού Σχολείου που επιμελήθηκε ο ίδιος με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού και την πρόσφερε αφιλοκερδώς στο εγχείρημα το οποίο εξ ολοκλήρου θα χρηματοδοτηθεί από τον ευεργέτη επιχειρηματία Αθανάσιο Μαρτίνο.
 
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο θα κατασκευαστεί στον προαύλιο χώρο του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στη Σκάλα Ωρωπού στο σημείο που βρίσκεται το ένα από δύο γήπεδα μπάσκετ ενώ σε δεύτερη φάση αναμένεται να ανακατασκευαστούν όλα τα γήπεδα που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο.
 
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ.Δημήτρης Νικολετσόπουλος δήλωσε: «Είναι μία εξαιρετική προσπάθεια του κυρίου Χρυσούλα. Αν καταφέρουμε να τρέξουμε το έργο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και στεγαστεί εδώ το Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου Ωρωπού θα είναι ένας άθλος. Είναι κάτι που χρόνια το ζητάμε. Βλέπω πως υπάρχει έντονη προσπάθεια και διάθεση υλοποίησης από το Δήμο Ωρωπού και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο, οπότε είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που είμαι σήμερα εδώ. Τους ευχαριστώ όλους και ειδικά τον κύριο Φώτη Χρυσούλα, τις υπηρεσίες του Δήμου και τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη».
 
Σύμφωνα με τον Φώτη Χρυσούλα το κτίριο θα έχει έκταση περίπου 140 τ.μ. Έχει εκδοθεί η οικοδομική του άδεια και όλα έτοιμα για να αρχίσουν τα έργα τις επόμενες ημέρες με στόχο να ολοκληρωθεί στην τρέχουσα σχολική σεζόν (2020-21).
 
Ο Φώτης Χρυσούλας «ξενάγησε» μας «ξεναγεί» στο νέο Ειδικό Σχολείο μέσω της των προβλέπονται στα αρχιτεκτονικά σχέδια: «Είναι μία κάτοψη του Ειδικού Νηπιαγωγείου 140 τετραγωνικά περίπου. Περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας των νηπίων. Μπάνιο ΑμΕΑ με όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί ο νόμος. Ένα wc του προσωπικού, έχουμε το γραφείο των εκπαιδευτικών, μία αίθουσα ύπνου των νηπίων και δύο ειδικά wc για τα νήπια καθώς και μία κουζίνα».
 
Σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για φοίτηση παιδιών στο Ειδικό Σχολείο ο Δημήτρης Νικολετσόπουλος είπε: «Το Ειδικό Δημοτικό Ωρωπού αυτή τη στιγμή έχει 16 παιδάκια και ήδη υπάρχουν δύο αιτήματα γονέων για το νηπιαγωγείο. Αυτή τη στιγμή φοιτούν σε δομή Γενικής Αγωγής αλλά δε μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά στο βαθμό που πρέπει. Οπότε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη ανάγκη για να γίνει το σχολείο ώστε να έρθουν και άλλα παιδιά που φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκπαιδευτική στέγη. Από τη στιγμή που θα φτιαχτεί το σχολείο πιστεύω πως θα έρθουν».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Νίκος Λούπης δήλωσε: «Οι εντολές που έχουμε από το Δήμαρχο είναι να κινηθούμε το συντομότερο δυνατόν και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον χώρο που έχουμε με την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχουμε κάνει ως Δημοτική Αρχή.
Όπως είπε και ο κύριος Χρυσούλας η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί και είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Εντός των ημερών θα κατασκευαστεί η βάση για να τοποθετηθούν οι αίθουσες. Το έργο είναι δωρεά του κυρίου Αθανασίου Μαρτίνου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δημάρχου. Όπως έχει κάνει και σε άλλα έργα του Δήμου μας και όχι μόνο η ανταπόκριση του ήταν άμεση και τον ευχαριστούμε πολύ».