ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Ωρωπού τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σήμερα 5 Δεκεμβρίου και στέλνει μήνυμα σε όλους τους πολίτες για τη σημασία της και τις αξίες που πηγάζουν από τις ευαισθησίες, την κοινωνικοποίηση και τον αλτρουισμό των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε:
 
«Τίποτα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε μία κοινωνία εάν δεν υπήρχε ο εθελοντισμός. Εθελοντής πρέπει να είναι ο κάθε πολίτης σε κάθε σημείο που κατοικεί ανεξάρτητα από την ηλικία του, την καταγωγή του και την κοινωνική του καταβολή. Μπροστά στην αξία του εθελοντισμού είμαστε όλοι ίσιοι και όσο πιο συντονισμένη και οργανωμένη είναι η προσπάθεια τόσο πιο δυνατό και πιο παραγωγικό θα είναι το αποτέλεσμα. Ως Δημοτική Αρχή και θέλουμε και έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά ειδικά μετά και την αλλαγή του νομικού πλαισίου που οι εθελοντικές ομάδες κάθε τόπου περνούν στους Δήμους. Προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε τον εθελοντικό χάρτη στο Δήμο, να τον εξοπλίσουμε και κυρίως να του δώσουμε την ευκαιρία εκπαίδευσης και ενημέρωσης έτσι ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο αποτελεσματικότητας και ασφάλειας».
 
Ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού κ. Γιάννης Δήμας δήλωσε:
 
«Ο Εθελοντισμός είναι βασική αρχή μιας οργανωμένης και πολιτισμένης κοινωνίας. Αναπτύσσει, καλλιεργεί και διδάσκει στον πολίτη τον πραγματικό του ρόλο μέσα στην κοινωνία. Μαθαίνει στα μικρά παιδιά πως να γίνονται μέλη του κοινωνικού συνόλου και δίνει την ευκαιρία στους ενήλικες να εκφραστούν μέσω της προσφοράς. Στο Δήμο μας έχουμε εθελοντικές ομάδες στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην Δροσοπηγή, στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα ενώ έχουμε και μεμονωμένους πολίτες έχουν θέσει τον εαυτό τους στην διάθεση των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου όπως για παράδειγμα στο θέμα της Βοήθειας στο Σπίτι. Συνήθως οι εθελοντικές ομάδες δραστηριοποιούνται από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρο στην αντιπυρική περίοδο και βοηθούν την πυροσβεστική στο έργο της. Πρόθεση μας είναι να ενεργοποιήσουμε τις εθελοντικές ομάδες και τους 12 μήνες το χρόνο, να τις εξοπλίσουμε με αυτοκίνητα και φυσικά να επιμορφώσουμε τους νέους εθελοντές».